Bayburt Belediyesi

101. Yıl Coşkusu Cumhuriyet Caddesi’ne Taştı

Geri

101. Yıl Coşkusu Cumhuriyet Caddesi’ne Taştı

21 Şubat 2019

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan Bayburt'un kurtuluşunu, Kop Müdafaası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sürdürülen milli mücadele, Çanakkale, Dumlupınar ve Anadolu'nun her köşesinde verilen mücadelelerle birlikte değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Pehlivan, Kop müdafaasının sadece Bayburt'un müdafaası için değil bütün Anadolu için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Orada yaklaşık 6 ay süren mücadele neticesinde Anadolu'nun vilayetlerinin, ecdadımızın toparlanması için bir fırsat oluşturmuştur. Bugün vesilesiyle kop şehitlerimizi de rahmetle yad ediyoruz. Orada çok büyük ve hazin hikayeler var." dedi.

Bizim Şehrimizin Hafızası Güzelliklerle, Kahramanlıklarla, Yiğitliklerle Doludur

Belediye Başkanı Memiş ise “Kurtuluş günleri milletlerin hafızalarında yer almış, milletimizin, özellikle Bayburt’umuzun hafızasında derin izler bırakmıştır. Bugünleri anlatmak, bugünleri anmak, bugünleri yeniden yaşamak gelecek nesillerin doğru temeller üzerine oturması adına, geleceğimizin doğru inşa edilmesi adına önemlidir. Zira unutursak tarih tekerrür edecektir. Bizim şehrimizin hafızası rabbimize sonsuz hamdolsun eşsiz güzelliklerle, kahramanlıklarla yiğitliklerle doludur.“ Diye konuştu.

Bu Şehrin Bütün Sokakları Bu Zulme Şahittir

Konuşmasında Bayburt’ta yaşanan ermeni mezaliminden bahseden Başkan Memiş “Osmanlı İmparatorluğu’nun güçlü olduğu dönemlerde sadık tebaa olarak bilinen cani, alçak Ermeniler gücün zayıflamasıyla, Türk unsurlarının güçsüz olmasıyla, gücü kendilerine devşirdiklerinde dünkü sadakatlerini unutmuş, onları yüz yıllarca kendi vatandaşlarından ayırmamış Osmanlı’yı, Türk milletinin onlara yaptıklarını unutmuş Bayburtludan, Türk Milletinden intikam alma, zulmetme devrine girmiştir. Bu şehrin bütün sokakları bu zulme şahittir.“ İfadelerini kullandı.

Bu Şehre Hizmet Etmemi Nasip Eden Yüce Allah’a Sonsuz Hamd Ediyorum

Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bayburt Belediye Başkanı olarak benim bu şehre hizmet etmemi nasip eden yüce Allah’a sonsuz hamd ediyorum.  Diyorum ki yarabbi bu eşsiz insanların yaşadığı, bu kahraman ecdadın torunlarının yaşadığı bu şehre hizmet etmeyi nasip ettin.  Eksiklerimize rağmen bu şehre olan borcumuzu ödediğimi düşünüyorum. Bu şehri, kadimden taşıdığı şehirlilik kültürünü modern bir kent hüviyetiyle buluşturma adına gecemizi gündüzümüze katarak belediye başkanı olarak,  belediye başkan yardımcıları olarak, belediyenin birim müdürleri ve çalışan bütün personeli olarak çalıştık. Rabbime hamd ediyorum. Bu anlamda mevcut valimize de, önceki valilerimize de çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda bizi hiç yalnız bırakmadılar. Çalışmalarımızın daha iyi ilerleyebilmesi için, daha hızla mesafe kat edebilmesi için valilik olarak bizden hiçbir desteği esirgemediler. Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a huzurlarınızda şahsım ve Bayburt adına teşekkür ediyorum.“

 

 

Herkese Teşekkür Ediyorum

Alt yapısı biten bir şehir içme suyuyla, kanalizasyonuyla, yağmur suyu tahliye hattı ve arıtmalarıyla. Üst yapısını görüyorsunuz. Arka caddeleri de Cumhuriyet Caddesi kadar güzel. Mevcut kapalı otoparklarıyla, şehir parkları, tarım yerleşkesi, güneş enerjisi santrali vb. teşekkürlerimi bütün bürokratlarımıza yapıyorum. Stk temsilcilerimize, rektörümüze hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayburt’u güzelleştirmek adına, Bayburt’u daha yaşanılabilir şehir haline getirmek adına taleplerimizi hep karşıladılar. Hep birlikte Bayburt’u bu duruma getirdik. Ve teşekkürüm Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize Bayburt’un ihtiyaç duyduklarını Bayburt’a verdikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasi partilerimizin il başkanlarına ve onların şahsında bütün yöneticilerine hepsine teşekkür ediyorum. Ve aziz Bayburt halkına, Bayburt’ta yaşayan misafirlerimize teşekkür ediyorum.

Kutlamalar Çeşitli Etkinliklerle Devam Etti

Konuşmaların ardından kurtuluş gününün canlandırılması ve halk oyunları ile devam eden etkinlikler mehteran gösterisi ile sona erdi.

 Kutlama programına, Bayburt valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Bayburt üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun,  Ak Parti Bayburt il Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.