Bayburt Belediyesi

15 Temmuz Şehitlerinin Hatırası Bayburt’ta da Yaşayacak

Geri

15 Temmuz Şehitlerinin Hatırası Bayburt’ta da Yaşayacak

6 Eylül 2016

15 Temmuzda gerçekleşen hain darbe girişimine engel olmak için meydanlara inerek hayatlarını kaybeden şehitlerimizin hatırası Bayburt’ta da yaşayacak.

Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin katkılarıyla baştan aşağı yenilenen eski adıyla Şehir Parkı yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın açılışı Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun,  İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Açılışın ardından kısa 15 Temmuz Şehitler Parkı ve imalatı devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Memiş Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin baştan sona tamamen kendisinin projelendirip imal ederek Bayburtluların hizmetine sunmuş olduğu parkın hizmete başladığını ifade ederek, daha nicele projelerle Bayburtlulara hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. 

Park ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Mete Memiş şöyle devam etti:

 7.5 Milyon TL’ye Mal Oldu

“100 bin adet çalı grubu, 10 bin adet gül,2000 adet değişik gülün dikildiği parkımız 40 dönüm alana sahip olup 10 bin dönümüne çim serimi gerçekleştirilmiştir. 7.5 milyon TL maliyete sahip 15 Temmuz Şehitler Parkı o karanlık geceyi aydınlığa çıkarmak adına Cumhurbaşkanımız Başkomutanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indiklerinde şehit düşen vatandaşlarımızın Bayburt’taki nişanesi olma özelliğini taşıyacak.”

Toplumsal Hafızayı Canlı Tutacak

“15 Temmuz Şehitler Parkı bu özelliğinin yanı sıra Bayburt’ta yetişecek yeni neslinde gezip gördüklerinde 15 Temmuz gecesi şerden beslenen karanlık güçlerin Türkiye’mizin demokrasisine alçakça saldırdıklarında bu aziz milletin evlatlarının aziz Bayburtlu kardeşlerimizin bu paçavradan çapulculara nasıl davrandığının bir simgesi olarak kalacaktır. Bu anlamda 15 Temmuz gecesi şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizlere haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Gazilerimize ise hayırlı, uzun ve sağlıklı bir ömür vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum.”

Bayburt’taki En Şanslı Belediye Başkanıyım

“Ben Bayburt Belediye Başkanı olarak bugüne kadar bu güzel şehirde belediye başkanlığı yapan bütün kardeşlerimden, ağabeylerimden belki de çok çok şanslı bir belediye başkanıyım. Bunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Neden diye sorarsanız Bayburt Türkiye’dir diyen çok muhterem Cumhurbaşkanımız var.  Yine Bayburt’umuzu yakından tanıyan, Bayburtluya olan sevgisini her zaman açık yüreklilikle ifade eden Anadolu’nun yağız delikanlısı yiğit Başbakanımız Binali Yıldırım Bey var.  Ve yine hükümetimizin atom karıncası Bayburt’umuz ve Türkiye’miz için her türlü imkânı seferber edecek, doğru ve güzel projeler gittiği zaman yok demeyecek Bayburt’un delikanlısı Maliye Bakanımız Naci Ağbal Bey ve Bayburt’umuzu mecliste temsil eden güçlü milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu Bey var. Bu durum Bayburt Belediye Başkanı olarak benim için çok büyük bir şans. Bende inşallah bu şansı iyi değerlendireceğim ve bu avantajları Bayburt için kullanmanın gayreti içinde olacağım.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Parkının Bayburt’umuza kazandırılması büyük emekleri olan Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Bey’e şahsım ve şehrim adına teşekkürlerimi ediyorum.”

Kaleardı Parkının Yapımına Başlandı

“Diğer projelerimiz hakkında da çok kısa bilgiler vermek istiyorum. Kaleardı Mahallemizdeki seçim beyannamemizde de olan şehir parkı projemizin imalatına başlandı. Şuanda Kaleardı Parkı diyoruz ama o parkın adını da 15 Temmuz gecesinin hafızamızda canlı kalması adına başka bir isim vereceğiz. 4.5 milyon TL maliyetli Kaleardı Parkımızın Bayburt için çok çok güzel bir park olacağından hiç şüpheniz olmasın.”

 

Kalıcı Asfalt Çalışmaları Başladı

“Yine 5 milyon 200 bin TL maliyetli şehir meydanı ve kapalı otoparkın ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmaları başlatılacak ve siz değerli Bayburtlu kardeşlerimizin hizmetine sunulacak. Ve yine alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kalıcı asfalt ve kaldırım çalışmalarının 15 milyon TL bedelle ihalesi yapılmış olup müteahhit firma çalışmalarına başlamıştır. Önümüzdeki yıl başlanacak 2. etap çalışmalar için ise 15 milyon TL maliyetle bir ihale daha yapılacak toplamda 30 milyon TL maliyetli yol ve kaldırım çalışmasıyla Bayburt’umuza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Tarım Yerleşkesi İçin Çalışmalar Sürüyor

“Ayrıca aslında tüm bölgenin ihtiyacı olan ama Bayburt için çok ehemmiyete sahip toplam 39 milyon TL maliyetli tarım yerleşkesi projemiz 3 etap olarak planlandı. İlk etap bugünlerde ihale edilip inşallah tamamlanması gereken kısımlarıyla tamamlanacak önümüzde ki 2 veya 2,5 yıl içinde de Bayburt’umuz için hayata geçecektir. Bu anlamda sayın valime, sayın il genel meclisi başkanıma, tarım il müdürüme, ticaret odası başkanıma teşekkür ediyorum. Bizleri desteklediler, bu projenin hayata geçmesi noktasında hiçbir yardımı bizden esirgemediler.”

GES Kasımda Üretime Başlıyor

“Bayburt Belediyesi olarak bir başka yatırımımızda 4 Megawatlık güneş enerjisi santrali ihale edilmiş olup kasım ayı ortalarında tamamlanıp üretime başlayacaktır. Projenin maliyeti 14,5 milyon TL olup müteahhit firma yapımı için 12 haftalık bir süre öngördü. Bu proje teşvikli olduğu için tamamlandığında enerjiyi devlet satın alacak ve Bayburt Belediyesi’ne yıllık net karı 730 bin dolar olacak. Son olarak yaptığımız diğer ufak tefek yatırımlarla Bayburt’umuza yaptığımız yatırımlar 200 16 yılı için 54 milyon TL’ye tekabül ediyor. İnşallah bu yatırımların büyük bir kısmı da bu yıl içinde tamamlanacak.”