Bayburt Belediyesi

16.000 Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

Geri

16.000 Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

14 Eylül 2014

Bayburt’ta yaklaşık 16.000 öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılı açılış programının bu yıl ki adresi ise Atatürk İlkokulu oldu. Açılış programına Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti.  Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

‘’ İlk emri oku olan bir dinin ve insanı yaşat ki devlet yaşasın ‘’diyen kadim bir kültürün mensupları olduğumuzu belirten Belediye Başkanımız Mete Memiş konuşmasında şunları kaydetti:

Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında burada sizlerle olmaktan onur duyuyorum.  Zira bir önceki yılda gerçekleşen açılış programında bende sizin gibi konuşmaları dinliyordum. O anlarda eğitimle ilgili neler yapabiliriz onları düşünüyordum. Bir öğretmen ve şimdide belediye başkanı olarak sizlerle buluştuğum için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu anlamda okumanın, okutmanın önemini çok iyi kavramış olmamız gerekiyor. Okumayı sadece test çözmekten ve öğrencilerimizi sınavlara hazırlayıp, o sınavlardaki başarılardan ibaret sayarsak yanlış olur diye düşünüyorum.

Çocuklarımızı Kabiliyetleri Doğrultusunda Yönlendirelim

Çocuklarımızı değerlendiriyorken onları çözdükleri soru sayılarıyla değil de kendi kabiliyetleri doğrultusunda sanatsal,  kültürel, sportif yönlerini öne çıkarırsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü bu çocuklarımızı test çözdürerek sadece bir üst okul sınavlarına hazırladığımızda bir taraflarını kurtarırken beklide 3 taraflarını yok ediyoruz. Ben Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çocuklarımızı daha da iyi yetiştireceğinin kanaatini taşıyorum. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 Program konuşmalardan sonra Şehit Yüzbaşı Agâh İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle sona erdi.