Bayburt Belediyesi

21 Şubat Coşkusu Başladı

Geri

21 Şubat Coşkusu Başladı

21 Şubat 2017

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl dönümü etkinlikleri Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Emniyet Müdürü Sezayi Er, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Faruk Kılıçaslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.

Ulusal Ölçekli Karma Resim Sergisinin Açılışı Yapıldı

Protokol çelenk sunma töreninin ardından Ulusal Ölçekli Resim Sergisinin açılışı için Bayburt’un tarihi yapılarından Taşhan’a geçti. Yerel ve ulusal ölçekte birçok sanatçının eserlerinin sergilendiği etkinliğin açılışını Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun birlikte yaptılar. Açılışın ardından sergideki eserleri ilgiyle inceleyen protokol üyeleri eser sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra Taşhan’dan ayrıldılar.

Şehit Başkan Unutulmadı

Sergi açılışının sonrasında Bayburt’ta 21 Şubat Kurtuluş Günü dendiğinde akla ilk gelen ve kurtuluşun sembol isimlerinden şehit belediye başkanı Hafız Süleyman Efendi’nin Ulu Camii’nin bahçesinde bulunan kabrine geçildi. Belediye Başkanı Mete Memiş burada şehit başkanın kabrine çiçek bıraktı. Daha sonra Bayburt müftülüğü görevlilerince okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından protokol kabrin başından ayrıldı.

İki Tarihi Camide Mevlidi Şerif Okundu

Kurtuluşun törenleri devam ederken biryandan da tüm şehitlerimiz için şehrimizin tarihi camilerinden Ulu Camii ve Yakutiye Camiinde öğlen namazı öncesi mevlid-i şerif okutuldu.  Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlara camii girişinde mevlid şekeri ve gül suyu ikram etti.