Bayburt Belediyesi

Ağbal ve Eroğlu’ndan Başkan Memiş’e Ziyaret

Geri

Ağbal ve Eroğlu’ndan Başkan Memiş’e Ziyaret

5 Mayıs 2017

Bir dizi ziyaret ve Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Bayburt’ta gerçekleştirecek 113 Milyon TL tutarındaki yatırımların temel atma töreni için Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret ettiler.  Ağbal ve Eroğlu’nu Bayburt’ta ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Başkan Memiş Bayburt’un Anadolu’da Türkler kadar eski bir şehir olduğunu söyledi.

Anadolu’nun En Eski Medeniyetlerinden Biri

Bayburt’un milattan önce 220 li yıllarda Saka Türkleri’ne başkentlik yaptığını ve 1514’te Yavuz Sultan Selim’in Bıyıklı Mehmet Paşa’yı görevlendirerek sancak beyliği verdiği bir şehir olma özelliklerini taşıdığını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Memiş Bayburt’un kentleşmesi ve ağaçlandırılması ile Çoruh Nehri’nde gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’a teşekkür etti. 

Bayburt’u Önemsiyoruz

Bayburt’ta bulunmaktan mutlu olduklarını belirten Bakan Eroğlu ise Çoruh Nehri'nde uygulanacak projeyi önemsediğini söyledi. Projenin teknik detaylarına ilişkin bilgi vererek Bayburt’un tabiat turizmi açısından muhteşem güzelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Bayburt için bir master planı hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Eroğlu açıklamalarına şöyle devam etti. ‘’Bütün tarafları toplayarak muazzam bir şekilde tabiat turizmiyle ilgili hamle yapmak istiyoruz. Zengin turistleri artık buralara getirmek istiyoruz. Uzungöl'e eskiden kimse gelmezdi ama şu anda yer bulunmuyor. İkinci bir Uzungöl'ü Bayburt'ta inşa edeceğiz. Bu bakımdan sizlerden ricam bu mevzudaki düşüncelerinizi ortaya koyun; düşünmek, teklif etmek sizden, evet demek bizden."

Açıklamaların ardından Başkan Memiş, Bakan Eroğlu’na dokuma yün seccade ile Bayburt taşından yapılmış kentin tarihi anıt ve mekânlarına ait biblo hediye etti.