Bayburt Belediyesi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Bayburt'ta..

Geri

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Bayburt'ta..

15 Temmuz 2016

"22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri"ne katılmak üzere Bayburt'a gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili hemşehrimiz Çiğdem Karaaslan, ilk olarak Belediye Başkanımız Mete Memiş'i makamında ziyaret etti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Samsun İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanımız Memiş, Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen çalışmaları ve yapılması planlanan projeler hakkında Ak Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan’a bilgiler verdi.

Hakikaten Bayburt Bir Dönüşüm İçerisindedir

Kendilerine gösterdiği ilgiden ve misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanımız Memiş’e teşekkür eden Karaaslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bayburt diyince ilk önce akla insanı gelir. Bayburt insanının samimi, sevgi dolu,  sıcakkanlı olması şehre de yansıyor. Dede Korkut şenlikleri vesilesi ile Bayburt’tayız. Belediye başkanımız Bayburt’un kazanımlarını uzun uzun anlattı; Devam eden projelerini ve yapmayı düşündüklerini bizimle paylaştı.  Hakikaten Bayburt bir dönüşüm içerisindedir. Alt yapı çalışmaları bitmiş, üst yapı çalışmalarının başlamasıyla şehre de yansıyacak bir dönüşüm içerisindedir. Sayın bakanımızın ve sayın milletvekilimizin katkıları çok büyük. Bayburt tarihinin her döneminde vatan ve millet aşkıyla dolmuş bir şehir olduğu için üzerine düşen vazifeleri yapmıştır. Erzurum’dan gelirken Kop’tan geçtik ve şehitlerimizi andık. Onları anlayamasak Bayburt’u anlayamayız. Dede Korkut’u anlamadan bu toprakları anlayamayız. Dolayısıyla Türk dünyasında Dede Korkut’un birleştirici çağrısına uyarak bizler de buraya geldik. Bu yüzden bu ziyareti çok anlamlı buluyorum.”

Belediye Başkanımı Mete Memiş, ziyaret anısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan’a Bayburt taşından yapılmış Saat Kulesi biblosu ve ehram çanta hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından doğduğu köy olan merkeze bağlı Kitre köyüne geçen Karaaslan, burada da aile yakınları ve köylülerle görüştü. Karaaslan, daha sonra 22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında Canlı Hayvan Pazarında gerçekleştirilen En Güzel Buzağı Yarışması'na ve Cirit Müsabakalarına katıldı. Cirit gösterilerini heyecanla izleyen Karaaslan, müsabaka sonucu ata bindi.