Bayburt Belediyesi

ANKARADA İKAMET EDEN HEMŞEHRİLERİMİZDEN SILA-İ RAHİM ZİYARETİ

Geri

ANKARADA İKAMET EDEN HEMŞEHRİLERİMİZDEN SILA-İ RAHİM ZİYARETİ

18 Ekim 2023
Ankara’da ikamet eden Bayburtlu yaklaşık 50 bayanın yer aldığı turist kafilesi, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci’ye nezaket ziyaretinde bulundular.
 
Haber Tur şirketi organizesiyle şehrimize 2 günlük sıla-i rahim ziyaretinde bulunan hemşehrilerimizi Belediyemiz Sosyal Etkinlikler Salonu’nda kabul eden Başkanımız Pekmezci, baba ocaklarını ziyaretlerinden dolayı kafileye teşekkür etti. Şehrimiz hakkında genel bilgiler aktaran Başkanımız Pekmezci, ziyaretçilerinin sorularını yanıtladı.
 
Kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Başkanımız Pekmezci’ye kafile adına çiçek takdim eden Haber Tur şirketi müdürü Seyfullah Köken ise, şükranlarını dile getirdi.
 
Daha sonra Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’ne geçen hemşerilerimiz, burada Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bayburt Belgeseli’ni izlediler. Yaklaşık 20 dakika süren belgeseli izleyen hemşehrilerilerimiz, duygulandıklarını ve şehrimizle ilgili meraklarının giderildiğini dile getirdiler. Burada da gösterdiği ilgiden dolayı Başkanımız Pekmezci’ye şükranlarını bir kez daha ifade eden hemşehrilerimiz, son olarak Bayburt Belediyesi Şair Hattat Ahmet Revayi Hüsni Hat Müzesi ve Bayburt Kültür Evi’ni ziyaret ettiler. İlk olarak hat müzesini gezen kafile, ülkemizin dört bir yanından usta hattatların imzasını taşıyan yaklaşık 170 eseri ilgiyle incelediler. Belediyemiz bünyesinde yine ziyarete açık olan Bayburt Kültür Evi’ne geçen hemşehrilerimiz, yıllar önce şehrimizden göç eden anne babalarının yaşadıkları geleneksel Bayburt evlerinin bir benzerini görmenin heyecanını yaşadılar.