Bayburt Belediyesi

Bakan Çelik Bayburt’ta…

Geri

Bakan Çelik Bayburt’ta…

24 Temmuz 2014

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yeni hizmet binasını açmak üzere Bayburt’a geldi.

Bayburt programına SGK İl Müdürlüğü hizmet binasının açılışıyla başlayan Bakan Faruk Çelik’i Valimiz Mükerrem Ünlüer, Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, l Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve protokol üyeleri karşıladı.

SGK Yeni Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Bakan Çelik’in katılımıyla gerçekleşen törende Bayburt SGK İl Müdürü Bilal Başer ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı’nın konuşmalarını yapmalarının ardından açılışa geçildi.

Açılış sırasında Milletvekilimiz Bünyamin Özbek yaptığı kısa konuşmasında Bakan Çelik’e Bayburt’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

İşkur’un kadın istihdamından dolayı da Bakan Çelik’e teşekkür eden Milletvekilimiz Özbek, “Bayburt’ta artık ev hanımlığı da ortadan kalkıyor. Çalışan hanım gündeme gelmiş bulunuyor. İşkur vasıtasıyla belediyede olsun okullarımızda olsun değişen kurumlarda bizlere vermiş olduğunuz kontenjanlardan dolayı artık ev hanımlarımız dışarıda çalışarak hem Türkiye’ye hem Bayburt ekonomisine, hem de kendi ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. İnşallah dokuzuncu ayda bu projelerimiz devam edecektir. Ben tekrar Bayburt’umuza geldiğinizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Valimiz Mükerrem Ünlüer ise yaptığı kısa konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Bakanım sizleri Bayburt’ta görmekten dolayı gurur duyduk, mutlu olduk. Bu şirin şehrimize bu binayı kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz."

“Biz Yatırımlarımıza, Hizmetlerimizdeki Kalitemizi Geliştirerek Devam Ediyoruz”

Yağan yağmur altında konuşan Bakan Çelik ise ‘Bayburt’a rahmetle geldik’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti: 

"Her taraf kavruluyor. Hem Ortadoğu’da yanan ateş hem de sıcaklıklar gerçekten milletimizi üzüyor. Ama Bayburt’ta güzel bir hava var. Sosyal Güvenlik Kurumu biliyorsunuz 5-6 yıl önce reformla birleşti. Hizmetler daha derli toplu bir şekilde size ulaşsın diye böyle güzel binalar yaptık. Dünya borçlarla, krizlerle boğuşurken biz yatırımlarımıza, hizmetlerimizdeki kalitemizi geliştirerek devam ediyoruz. Türkiye batıya bakarsanız gelişen, güzel bir ülke. Doğumuza bakarsanız çok çok mesafe almış güzel bir ülke. Kıymetini bilelim memleketimizin.  İstikrarın kıymetini bilelim. Bu gelişmeleri daha da devam ettirmek için canla başla çalışmamızı sürdürelim. "

“Türkiye'de Gelir Testine Girmeyen 5 Milyon 300 Bin Vatandaşımız Gelir Testini Yaptırsın”

" Genel sağlık sigortasına geçtik. Rakamlara baktık Bayburt’ta 67 bin kişi genel sağlık sigortası kapsamında. Çok az sayıda vatandaşımız var. Onlarla ilgili olarak da şu anda mecliste yasa görüşülüyor. Diyoruz ki, gelir testine girmeyen Bayburtlu hemşerilerimiz varsa veya Türkiye'de gelir testine girmeyen 5 milyon 300 bin vatandaşımız gelir testini yaptırsın. Fakirse sağlık giderlerini devlet karşılayacak. Fakir değilse ne kadar prim ödeyecekse o kadar primi 46 liradan başlayan primi ödeyerek herkes genel sağlık sigortasından yararlansın diyoruz. Onun için bütün vatandaşlarımızın sağlıktan yararlanmaları konusunda açtığımız bu kapıdan herkesin istifade etmesini istiyoruz."

“Bu Güzel Binamız Hayırlı Olsun”

"Ayrıca bildiğiniz gibi 18 yaşın altındaki bütün çocuklarımız, gençlerimiz sağlıktan yararlanıyorlar. Bedelsiz yararlanıyorlar. Bu imkânları yeni bir anlayışla, yeni bir yönetim anlayışıyla Sayın Başbakanımızın önderliğinde sunma imkânını bulduk. 77 milyon vatandaşımız bunlardan istifade etmeye başladı. Yol boyunca geliyorum, Trabzon’dan, Gümüşhane’den Bayburt’a doğru geldik. Her taraf şantiye çok şükür. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu bozmasın. Bu güzel binamız hayırlı olsun. Ramazanınızı, bayramınızı, tebrik ediyorum. "

TYÇP kapsamında bin kişiye iş sözü

Daha sonra Bakan Çelik, beraberindekilerle birlikte SGK İl binasının açılış kurdelesini kestikten sonra binayı gezdi. İl Müdürünün odasında bir müddet sohbet eden Bakan Çelik burada Bayburt’a Ağustos ayından başlamak üzere 100 kişilik İş-kur alımı sözü verdi.

Bakan Çelik’e SGK il binasında çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı ve SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavalcı’ya da çeşitli ödüller takdim edildi.

Bakan Çelik, daha sonra Valimiz Ünlüer ve Belediye Başkanımız Memiş'i de makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.