Bayburt Belediyesi

Bakan Çelik’ten Belediyemize Ziyaret

Geri

Bakan Çelik’ten Belediyemize Ziyaret

24 Temmuz 2014

Bir dizi temaslarda bulunmak ve Bayburt SGK İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasını açmak üzere Bayburt’ta gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, belediyemize de ziyaret gerçekleştirdi.

Belediye Başkanımız Mete Memiş, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanlarımızın kapıda karşıladığı Bakan Çelik, Başkanımız Memiş’in makam odasına geçti.

Beraberinde Valimiz Mükerrem Ünlüer, Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve protokol üyeleri ile birlikte ziyarete gelen Bakan Çelik, Belediye Başkanımız Memiş’i tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

“Bayburt Anadolu’nun Dört Kadim Şehrinden Birisidir”

Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bakan Çelik’e vermiş olduğu brifingde şunları kaydetti:  

“Sayın bakanım geldiğiniz şehir Türkiye’nin belki yüzölçümü ve nüfusu en küçük şehri olabilir ama Bayburt’u nitelikleriyle değerlendirmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Bayburt Anadolu’nun dört kadim şehrinden birisidir. Bu dört şehir; Bayburt, Harput, Ahlat ve Kerkük.  Şehrimize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı şahsım ve şehrim adına size müteşekkirim. İnşallah bundan sonra da yapacağınız hizmetlerle sizi hep hayırla yâd edeceğiz. Bu şehir kendisine yapılan iyilikleri hiç unutmamıştır, inşallah bundan sonra da unutmayacaktır.”

“Bayburt’umuzu Çok Güzel Bir Şehir Hüviyetine Sokacağız”

Sayın bakanım biz 30 Mart itibariyle hemen altyapı çalışmalarına başladık. Daha önce ihalesi yapılan kanalizasyon çalışmalarına hemen başladık. Bayburt’ta şuanda 12 bölgede eş zamanlı olarak çalışmalar devam ediyor. İnşallah Eylül ayı itibarıyla da ihalesi yapılan içme suyu şebeke hattının yenilenmesi çalışmalarına başlayacağız. Bir buçuk yıl sonra altyapı çalışmaları tamamlanmış güzel bir Bayburt oluşacak. Sonrasında da gerçekten bir şehre yakışır şekilde Bayburt’umuzu çok güzel bir şehir hüviyetine sokacağız. Burada sizlerden desteklerinizi hep talep edeceğiz.”

“Sizi Tebrik Ediyoruz, Görevinizde Başarılar Diliyoruz”

Belediye Başkanımız Memiş’i dinledikten sonra kendisine takdim edilen brifing dosyasını bir süre inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sizi tebrik ediyoruz, Görevinizde başarılar diliyoruz,  seçim dönemini geride bıraktınız şimdi hizmetle ilgili geleceğe dönük planlarınızı yaptınız. Bunları halkımızla paylaştınız. İnşallah bu beş yıllık dönem içerisinde yapmanız gerekenleri, planladığınız gibi imkânlar ölçüsünde gerçekleştirirsiniz. Türkiye planlı bir kalkınma içerisinde devam ediyor. Bu dönem planlı kalkınmayı daha sık takip ediyoruz. Dolayısıyla yerel yönetimlere çok önem veren bir hükümet olarak yerel yönetimlerin yatırımlarıyla merkezi yönetimin yatırımlarının birlikte yürümesinin, bir bütünlük arz etmesinin ülkenin geleceği açısından çok önemli. Dolayısıyla Bayburt’un ihtiyaçlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Bunları gerek valimizle, gerek milletvekilimizle değerlendirerek inşallah hızlı bir şekilde tamamlamanızda yarar var.  Daha önce geldiğim Bayburt’la şimdiki Bayburt arasında çok değişim yaşanmış; Bayburt daha güzel olmuş. İnanıyorum ki, merkezde olduğu gibi kırsalda da böyle gelişmeler vardır. İnşallah döneminiz hayırla yad edilen bir dönem olur temennisinde bulunuyorum. Allah yardımcınız olsun.”

Bir süre daha ilimizin sorunları hakkında Belediye Başkanımızdan bilgi alan Bakan Çelik’e Belediye Başkanımız Memiş tarafından ehram seccade hediye edildi.