Bayburt Belediyesi

Bakan Davutoğlu Şehrimizin Tarihi Mekânlarını Ziyaret Etti

Geri

Bakan Davutoğlu Şehrimizin Tarihi Mekânlarını Ziyaret Etti

19 Ağustos 2014

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için ilimize gelen Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Bayburt İl Başkanlığını ziyaret etti.  Ziyaretinde partililere hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Teşekkür İçin Bayburt’a Gelecek

Konuşmasında, özellikle 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Ahmet Davutoğlu, Bayburt'tan Erdoğan'a yüzde 80'in üzerinde destek çıkmasından dolayı teşekkür ederek seçimde yaptıkları çalışmalardan dolayı da Ak Parti İl ve İlçe teşkilatlarını tebrik etti. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni görevine başladıktan sonra teşekkür için Bayburt'a geleceğini de ifade etti.

Bakan Davutoğlu, Tarihi Taşhan’da..

Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal’ın kendisine Gazze’yi ziyaretinde bir babanın acılarını paylaştığı anda çekilen fotoğrafının bulunduğu tabloyu armağan etmesinin ardından parti binasından ayrılan Bakan Davutoğlu, daha sonra Ulu Cami'ye geçerek yatsı namazını kıldı. Namazın ardından cami bitişiğindeki Bayburt Din Görevlileri Derneği’ne geçen Davutoğlu, dernekte cami imamı ve cemaat ile sohbet edip yakındaki tarihi Taşhan'a (Bedesten) geçti. Bir süre önce restore edilerek belediyemiz bünyesine geçen Taşhan hakkında Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bakan Davutoğlu’na bilgi verdi.

Geceyi Bayburt’ta Geçirdi

Tarihi mekânları ziyaretin ardından Ahmet  Davutoğlu, cadde turu yaparak karşılaştığı vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Şair Zihni Kent Ormanı’ndaki akşam yemeğine katılmak üzere şehir merkezinden ayrıldı. Bayburt’un yöresel lezzetlerinin ikram edildiği yemekten sonra daha önce vatandaşlarla sohbet ederken davetini kabul ettiği yaşlı teyzeyi evinde ziyaret eden Bakan Davutoğlu, ziyaretin ardından Şehit Osman Tepesine geçti. Burada gerçekleşen sohbet sırasında Belediye Başkanımız Mete Memiş Bakan Ahmet Davutoğlu’ndan belediyemizi ziyareti sırasında bulunduğu istekleri yineledi. Davutoğlu, Şehit Osman ziyaretinin ardından ise konaklayacağı yer olan Bayburt Üniversitesi Konuk Evine doğru hareket etti. Geceyi Bayburt’ta geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sabah saatlerinde Gümüşhane’ye hareket etmek üzere şehrimizden ayrıldı.