Bayburt Belediyesi

Başkan Memiş Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Geri

Başkan Memiş Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

25 Mart 2019

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda görevdeki 5 yılını değerlendiren Başkan Memiş, basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmada, “Bu süre içerisinde 2014 yerel seçimlerinden bugüne kadar, Bayburt’ta ve Bayburt’un dışında görevlerini ifa eden basın mensubu arkadaşlarıma özel teşekkür ediyorum.  Gerçekten Bayburt için, Bayburt’la ilgili bütün çalışmalara sanki kendilerininmiş gibi sahip çıktılar.  Tenkit etmeleri gereken yerde gerçekten nezaket göstererek eleştirdiler ama doğruyu da gösterdiler.  Ve çalışmaların doğrularını ifade ediyorken onu da abartmadan teşvik edecek şekilde güzel bir üslupla motive ettiler.  Bu anlamda gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yerel ve Ulusal basın mensuplarının katıldığı toplantıda Başkan Memiş,  “Bayburt halkına, Bayburt’ta yaşayan hemşehrilerimize, Bayburt’un dışında yaşayan gurbetteki hemşehrilerimize, Bayburt’ta misafir olan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bir sürü çalışmamız oldu. Eksiklerimiz oldu. Onlara bakışlarında müsamaha ettiler. Yapılacağına inandıkları çalışmalar olduğuna kanaat ettiklerinden dolayı arada olan eksiklikleri görmediler. Bizim çalışma azmimizi yükselttiler.  Bütün Bayburtlu kardeşlerimize çok samimi olarak teşekkür ediyorum.”

“Ve Sayın Cumhurbaşkanımıza,  Bayburt’a başından beri bakış açısı belli bunu ifade ediyorken de çok net cümlelerle ifade etmiştir.  Bayburt’u sevdiğini, Bayburtluların da onu sevdiğini, Bayburt’un Türkiye olduğunu bu anlamda Bayburt’u öne çıkaran birçok ifadeyi Sayın Cumhurbaşkanımız birçok yerde kullandı.  Bizleri, Bayburtluları onurlandırdı.  Ve bu anlamda da desteklerini Bayburt’tan hizmet noktasında hiç eksik etmedi.  Yapılması gerekenler noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız çok şey yaptı.  Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza Bayburt Belediyesi olarak,  Bayburtlular olarak çok çok teşekkür ediyoruz.  Yine hükümetimiz, başbakanlarımız, diğer bakanlarımız ve Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın Naci Ağbal Bey. Yapılması gerekenler noktasında, Bayburt’u kentleştirme adına, Bayburt’taki eksiklilerin giderilip tamamlanması adına çok çok ciddi gayretleri yardımları oldu.  Çok çok teşekkür ediyorum. Yine milletvekillerimize,  Fetani Bey’e, Şahap Bey’e, Bünyamin Bey’e gerçekten milletvekilliğinden ayrı olduğu dönemde de bürokraside, genel müdürlüklerde, bakanlıklarda tıkanan işlerimiz oluyordu. Ya da yapılması gerekenler noktasında öncelenmesi gerekenler oluyordu.  Fikri olarak katkı sundular hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Yine Ankara’daki bürokratlarımız. Aslında bunu önemsememiz lazım.  Çok kıymetli bürokratlarımız var.  Bütününe teşekkür ediyorum.  Toplantılarda Bayburt’ a yapılabilecekler noktasında hem fikir verdiler hem desteklediler.  Yani konuşulan fikrin hayata geçmesi adına projelendirilmesi ve Ankara’dan takip edilerek hayata geçmesi adına çok ciddi gayretleri oldu.” İfadelerini kullandı.

Basın Şehrin Hafızasıdır

 Basının şehrin hafızası olduğunu söyleyen Başkan Memiş “Şunu ifade edeyim Bayburt’a belediye başkan adayıyken konuştuklarımı siz biliyorsunuz. Basınla ilgili ben basın şehrin hafızasıdır demiştim.  Bayburt’ a yapılması gerekenler noktasında bir şeyi eksiltmekle, olmayacak bir şeyi istemek ikisi de Bayburt’a kötülüktür.  Bayburt’u kendi ölçeğinde daha yaşanılabilir daha güzel, daha yeşil, daha temiz bir şehir hüviyetine büründürebilirsek ne mutlu bize.” diye konuştu.

 Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bu Şehre Vaadettiğimiz Bütün Çalışmaları Eksiksiz Olarak Yerine Getirdik

“2014 çalışma kitapçığımızda bu şehre vaadettiğimiz bütün çalışmaları eksiksiz olarak yerine getirdik. 2 tanesi yüzde seksen olarak tamamlandı.  Biri saray bahçası inşaat sezonuyla birlikte yirmi günlük bir işi var.  Tarım yerleşkesi büyük bir projeydi. Yüzde sekseni tamamlandı. Çalışılabilirse 20 günlük bir süresi var. Bunun dışında ne konuştuysak Allah’a çok şükür bu şehre yaptık.  Peki, tam mıdır? Yeterlimidir? Yeterli değildir. Daha çok şeyler yapılmalı.  Yapılanı yeterli görürsek bu şehre en büyük haksızlığı etmiş oluruz.  Çünkü aklınıza ne gelirse imkan dahilindedir yapılabilir.  Bütün bu çalışmalar Ak Partili belediyeciliğin şehre bir yansımasıdır.  Hacı Ali Başkan’dan aldık o Bekir Başkan’dan aldı. Son 3 dönemi Ak Partili bir belediyecilik. Ben şunu da ifade edeyim.  Bayburt Belediye Başkanlarımıza şehre yaptıkları hizmetlerden dolayı ve çalışan ekibine 1871’den 2014 Mart’ına kadar bu şehirde belediye başkanı olarak hizmet yapan ve belediyede çalışan Başkan yardımcısı, müdür ve personele hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ak Partili Belediyecilik

Bayburt’a Ak Partili belediyeciliğin bir yansımasını getirdik.  Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi talimatlandırdıkları noktalarda. Hizmet belediyeciliğini, çevre belediyeciliğini, sosyal belediyeciliği hepsini şehre kattık. Şehri gördünüz. Şuna inanmıştık alt yapısı olmadan siz bir kenti oluşturamazsınız. Allah’a çok şükür içme suyuyla, kanalizasyonuyla, yağmur suyuyla ve kanal arıtmasıyla Çoruh Nehri de, Pöserek’te Bayburt’un merkezinde hiçbir yerde artık Çoruh Nehri kanalizasyonla buluşmuyor.

Üst Yapı Çalışmaları

Üstyapısını gördük.  Başka şehirlerde İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da, Eskişehir’de gördüğümüz asfaltı kaldırımı bu şehre kazandıracağız. Bu şehir bunu hak ediyor demiştik. Çok şükür yaptık. Sosyal donatı alanlarıyla Kaleardı’ndaki şehir parkı,  yeni şehir parkının hemen yanındaki 15 Temmuz Şehitler Parkı,  kapalı otoparklarımız. Bayburt artık bir kent görünümüne girmeye başladı.  Tarım yerleşkesi, Güneş Enerjisi Santrali, Tarım Yerleşkesinden de üreteceğiz.  Çünkü o çok kapsamlı bir proje.  İnşallah Ak Partili belediyecilik devam edecek ve bu üretme bu büyüme ve Bayburt’ a hizmet etme kesintisiz devam edecektir.  Bütün bunların meydana gelmesi adına Sayın Cumhurbaşkanımızın,  Başbakanlarımızın ve Strateji ve Bütçe Başkanımızın çok ciddi katkıları var.  Bizimde Bayburt Belediyesi olarak ürettiğimiz bir takım şeyler oldu. Arsa ürettik, Güneş Enerjisi Santraliyle katkıda bulunduk.  Bir takım şeyleri de ürettik.  Kapalı pazarın yeri bizim kamulaştırmamız sonucudur.   Gelecek arkadaşımız Fatih Bey daha çok yapsın.  Biz yetinmiyoruz yeterli görmek bu şehre çok ciddi bir haksızlık olur.  Çünkü Bayburt bunu fazlasıyla hak etti”

Yaptıklarımız Ekibimizindir

“Yaptıklarımız ekibimizindir. Başkan olarak ben varım, başkan yardımcılarımız var, birim müdürlerimiz var, çalışan elemanlarımız var, Ak Partili meclis üyelerimiz,  MHP’ li meclis üyelerimiz var. Biz bütün kararlarımızı oy birliği ile aldık. Önemli şeyler başardık. Eksikler varsa bunların kusuru da benimdir.”

Belediyenin Piyasaya Borcu Yok

“Bayburt Belediyesi’nin piyasaya borcu yok.  Müteahhitlerin bütün yaptıkları hak edişlerin parası ödenmiştir. Borcumuz sadece İller Bankası’na olan 157 Milyon TL borcumuzdur.  Bayburt Belediyesi 5 yıllık süre içerisinde 27 Milyon 450 bin TL İller Bankası’na borç ödedi.  Bir de Güneş Enerjisi Santrali var. Bize maliyeti 14.5 Milyon TL.  İller Bankası’ndan 10 yıllık kredi kullanılarak yapıldı.  Buda faizleriyle birlikte 21 Milyon TL.  Güneş Enerjisi Santralinden 2 yılık sürede 10 Şubat 2017 üretime başladı. 25 Mart 2019 itibariyle 2 Milyon 60 Bin dolar gelir elde ettik.”

Ak Partili Belediyeciliğin Devamından Yanayız

“Biz Ak Partiliyiz, Ak Partili belediyeciliğin Bayburt’ta devamından yanayız.  Zaten bu çalışmalar Ak Partili belediyeciliğin şehre yansıması. İnşallah bu şekilde de devam edecektir.  İnanıyorum ki bundan sonra da daha çok işler olacak.  Çünkü şehir belediye anlamında bir tünele girdi.  Bayburt’ta yaptığımız hiç bir şeyi iş olsun diye yapmadık.  Yapılan her şey gerçekten Bayburt’a, Bayburtluya yakışır olsun dedik.”

Toplantıya Başkan Memiş’in yanı sıra Ak Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat ve Ak Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak katıldı.