Bayburt Belediyesi

Başkan Memiş Personeliyle Bir Araya Geldi

Geri

Başkan Memiş Personeliyle Bir Araya Geldi

27 Mart 2019

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş belediye personeli ile yemekte bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada personeline 5 yıllık süre içinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan Memiş “Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan başkan yardımcılarımızla birlikte, müdürlerimizi, belediyemizin içinde çalışan arkadaşlarımızı, belediyemizin dışında çalışan arkadaşlarımıza hepinize çok çok teşekkür ediyorum. 5 yıllık süreç içerisinde Bayburt’ta yapılması gerekenler noktasında sözünü verdiğimiz, yapmayı bu aziz şehre vaatte bulunduğumuz bütün projeleri sizlerin çalışmalarıyla,  Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yardımlarıyla hayata geçirdik. Bunun mutluluğu benim için yeterli. Bu şehrin alt yapısı yapılıyorken 30 Mart 2014 belediye seçimleri, 5 Nisan 2014 belediye başkanlığı görevinin bana tevdi edilmesi. Ve 6 Nisan Bayburt’ta alt yapı çalışmaları. Kanalizasyonda, içme suyunda, fen işlerinde, park bahçelerde, itfaiyede, zabıtada, veterinerlikte, kentsel dönüşümde, proje müdürlüğümüzde bütününde çalışan tüm arkadaşlarımızı hiç birinizi birbirinden ayırt etmeden bu şehrin bu hale gelmesinde hepinizin emeği var. Hepinizden Allah razı olsun.“ ifadelerini kullandı.

Hep Doğru İşler Yapıldı

Bayburt’un 5 yılda büyük bir değişim yaşadığını söyleyen MemişBugün şehri geziyorken görüyoruz ki Bayburt Belediyesi bütünüyle 5 yıllık sürede aldıklarını fazlasıyla haketmiştir. Çünkü şehir kent hüviyetine bürünmüş,  alt yapısı tamamlanmış, üst yapısı büyük şehirlerde görmeye alışık olduğumuz kaldırımlarıyla, asfalt yollarıyla, şehir parklarıyla, çocuk oyun bahçeleriyle, semt sahalarıyla en az onlar kadar güzel, onlardan daha güzel olmuş. Bu emek, bu başarı hepimizin arkadaşlar.  Hep doğru işler yapıldı. Yazı işleri müdürlüğümüz, hukuk işleri müdürlüğümüz, iki şirketimiz var iki şirketimizin müdürleri ve çalışanları herkes bir bütün olarak bu çalışmaların bütününde var.“ diye konuştu.

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:

Bayburt Halkı Bizi Tasdik Etti

“Belediye başkan adayı olduğumda birileri dedi ki öğretmenden belediye başkanı olmaz mühendis olmalı. Ben hayatımda 27 yıl öğretmenleri de tanıdım, mühendisleri de tanıdım,  avukatları da, doktorları da, hülasa Türkiye’de söz sahibi olan bütün meslek gruplarını tanıdım. Onların meslek sahibi olmalarında, eğitimlerinde katkım olmuştur.  Yönetici mektep de yetişmez.  Yöneticiliğin okulu yoktur.  Geldiğimiz noktada Bayburt halkı bizi tasdik etti.”

Projelerin Hepsi Önemli  

“Bayburt’ta yaptığımız projelerin hepsi birbiri kadar önemli.  Ama görsel olarak bunların en güzeli olan, herkesin özellikle gurbette yaşayanlarımızın, hemşehrilerimizin dikkatini çeken Cumhuriyet Caddesi.  Bu proje Bayburt Belediyesi’nin mühendislerinin eseridir.  Bu projeyi Bayburt Belediyesi’nin mühendisleri projelendirmiştir.  Bu projenin başından sonuna kadar şekillendirilmesinde ve hayata geçirilmesinde Bayburt Belediyesi’nin çalışanları vardır.  Park ve bahçelerin çalışanları ve müdürü vardır. Fen İşlerinin çalışanları ve müdürü vardır. Belediye balkan yardımcılarımız vardır. Bunu şunun için ifade ediyorum görev verildiğinde, sorumluluk yüklendiğinde Bayburt Belediyesi Türkiye’de en güzel projeleri hayata geçirebilir bunun ispatı Cumhuriyet Caddesidir.  Bayburt artık bir yıl yapılıp ikinci yıl bozulan kaldırımlardan kurtuldu. İnşallah 20 yıl bozulmayacak kaldırım ve yollarımız var. Şehri parkını zaten görüyorsunuz orada çalışan arkadaşlarımız var onların emekleri de çok.” 

“Kaleardı Parkımızda aynı. Ve otoparklarımı hem Kadızade’de ki, hem saray bahçesinin altındaki. Büyük şehirlerdeki o gösterişli alış veriş merkezlerinin altındaki otoparklardan hiçbir eksikleri yok. Yapamadıklarımızda oldu. Projelendirip hayata geçiremediklerimizde oldu.  Çünkü bu bir zamanda istiyordu.  5 yıla bunlar sığdı. Allah’a hamdolsun ki bu aziz Bayburt halkına misafir, mukim ve gurbette olanlara sözünü verdiğimiz her şeyi bugün Bayburt ile buluşturduk.  Bayburt’a kazandırdık. Bu çalışmaların hayata geçmesi adına bizlerden yardımlarını eksik etmeyen Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında hükümet üyesi, meclis üyesi, bürokrat olarak bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum, şükranlarımı arz ediyorum.  Bu çalışmalarımız hayata geçtiğinde bize inanıp, bize güvenen, bizi destekleyen Bayburt halkına çok çok teşekkür ediyorum.”

Sadece İller Bankasına Borcumuz Var

“Bayburt Belediyesi’nin bugün sadece İller Bankası’na borcu vardır. Bizim çalıştırdığımız hiçbir müteahhide borcumuz yoktur.  Bayburt esnafından aldığımız hiçbir malzemenin borcu yoktur.  İller Bankası’na olan borcumuz 157 Milyon TL idi.  Biz 5 yıllık süre içerisinde bu borcu yukarı taşımadık. 30 Milyon TL de İller Bankasına borç ödeyerek bu çalışmaları hayata geçirdik. 157 Milyon olan borcumuz bugün 127 milyon.  Bayburt Belediyesi İller Bankası’na 30 Milyon TL borç ödedi.  Ama yine bütün çalışmalarımızı en güzeliyle tamamladık.”

 “Strateji Bütçe Başkanımız Sayın Naci Ağbal Bey’in bu süreçte bize katkıları var.  Kendilerine teşekkür ediyorum.  Mutluyuz biz ikinci beş yılı hesaplamadık.  Biz dedik ki beş yıllığına belediye başkanıyız, beş yıl birlikte çalışacağız. Beş yıl sonra bu şehrin caddelerinde, sokaklarında yürüyorken,  insanların bize Allah razı olsun güzel hizmetler yaptı. Demesi için çalışacağız.  Sosyal belediyecilik adına da, kültürel belediyecilik adına da, hizmet belediyeciliği adına da, çevreci belediyecilik adına da yapılması gereken her şeyi yaptık.”