Bayburt Belediyesi

Başkan Memiş, Samsun’da 21 Şubat Kutlamalarına Katıldı

Geri

Başkan Memiş, Samsun’da 21 Şubat Kutlamalarına Katıldı

18 Şubat 2019

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Samsun Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Samsun Merkez Büyük Camii İmam Hatibi Hamdi Demirbaş tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.

 

Programda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Memiş  “Şunu unutmamak gerekir ki şehirlerin hafızaları vardır. Milletlerin hafızalarını şehirlerin hafızaları meydana getirir. Biz Bayburtlular olarak Allah’a sonsuz hamd ediyoruz ki bu aziz şehrin hafızası hep güzelliklerle, kahramanlıklarla, yiğitliklerle doludur.“ İfadelerini kullandı.

 

Türk Milletini Hiçbir Dönem Esir Olarak Yaşatamayacaklar

Konuşmasında ermeni mezaliminden bahseden Başkan Mete Memiş  “Osmanlı İmparatorluğu’nun muhteşem olduğu günlerde milletin sadık tebası olarak bilinen Ermenilerin zulmü arşa dayanmıştı. Bunları ifade etmek zorundayız. Bunları ifade etmezsek, çocuklarımıza aktarmazsak,  tarih tekerrür edecektir.  Tarihi tekerrür ettirmemek için ermeni canilerinin o gün yaptıklarını çocuklarımızın bilmesi adına bu şuurla yetişmesi adına anlatmamız lazım. Hatırlayın 1918’de Bayburt’ta, Erzurum’da, Erzincan’da, Kars’ta işkenceyi yapan ermeni caniler, fırsatı ellerine geçirdiklerinde 1992 26 Şubatında aynısını Hocalı’da can kardeşlerimize, Azerbaycanlı kardeşlerimize yapmadılar mı? Bunun için unutmamamız lazım. Bağımsızlığı karakteri sayan Bayburt halkı buna tahammül edemedi.  Çünkü Türk milletini hiçbir dönem esir olarak yaşatamayacaklar. Tarih bunun şahididir.“ Diye konuştu.

 

Bayburtlu Eşine Ender Rastlanır Destanların Örneğini Verdi

Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bayburtlu hep birlikte kıyam ederek Yüce Allah’ın lütuf ve inayetiyle kurtuluş savaşını başlatmış. Biliyoruz ki vatanın kurtulması için siz önce kendi yaşadığınız beldeyi kurtaracaksınız.  Bayburt bugüne kadar eşine rastlanmamış bir kahramanlığında o gün ispatını yapmıştır.  Bu millet Anadolu’da topyekün ayağı kalktı ama Bayburtlu da eşine ender rastlanır destanların örneğini verdi.”

 

Sunuculuğunu Naci Ahıskalıoğlu’nun yaptığı, Samsun Bayburt Kültür ve yardımlaşma Derneği 101. yıl kutlama gecesine 60. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Osman Kaymak, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bayburt Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Bayburt Arpalı Belediye Başkanı Sadi Terzi, Arpalı AK Parti Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Polattimur, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Adnan Bayram, dernek başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Bayburtlu katıldı