Bayburt Belediyesi

BAYBURT, ÖZEL BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Geri

BAYBURT, ÖZEL BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

5 Eylül 2023
5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonda; Özel Olimpiyatlar Türkiye, Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları’na Bayburt ev sahipliği yapıyor.
Bayburt Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen organizasyonla ülkemizin farklı illerinden 100’den fazla özel gereksinimli sporcu ve antrenörün bir araya geldiği programda bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, “Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Bayburt Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu organizasyon vesilesiyle ülkemizin değişik illerinden gelen özel sporcularımızı, onlarla yakından ilgilenen antrenörlerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin kıymetli yetkililerini şehrimizde görmekten Bayburt’umuz adına büyük mutluluk duydum. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili onlara umut olacağı düşüncesiyle, geleceğimiz olan bu özel çocuklarımızın özel eğitime tabi tutularak sosyal hayata kazandırılması en büyük amacımız ve arzumuzdur” dedi.
Bayburt Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başlayan organizasyona Bayburt Valisi Sayın Mustafa Eldivan, Bayburt Milletvekili Sayın Orhan Ateş, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Özel Olimpiyatlar Türkiye Genel Başkan Yardımcıları Murat Mazhar Ağca ile Ali Tamer Oyguç, İletişim Direktörü Ebru Çidal, Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve farklı illerimizden gelen özel gereksinimli sporcu ve antrenörler katıldı.
 
ULUSAL BOCCE EĞİTMEN EĞİTİMİ VE OYUNLARI
Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları, 5-7 Eylül 2023 tarihlerinde ülkemizin farklı illerinden 100’den fazla özel gereksinimli sporcu ve antrenörün Bayburt Üniversitesinde bir araya gelerek Bocce branşında becerilerini geliştirmesi ve özel olimpiyatlar kuralları çerçevesinde eğitim almasını amaçlıyor.
Oyunlar kapsamında, Bocce branşı antrenörlerine eğitimler verilecek gün içerisinde sporcular için beceri geliştirme çalışmaları yapılacak. 6 Eylül 2023 Çarşamba günü ise gruplamalar, beceri geliştirme çalışmaları ve turnuvalar düzenlenecek. Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları 6 Eylül 2023 saat 18:00’te sona erecek.