Bayburt Belediyesi

Bayburt, Ramazan Sofrasında Bir Araya Geldi

Geri

Bayburt, Ramazan Sofrasında Bir Araya Geldi

12 Temmuz 2015

Belediyemiz tarafından düzenlenen açık hava iftarında yüzlerce kişi aynı sofrada iftar yaparak Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşadı. Belediyemizin Ramazan bereketini Hükümet Meydanı’na taşıdığı iftar programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Bayburtlular sıcak bir ortamda oruçlarını açmanın keyfini yaşarken bir yandan da müzik öğretmeni Mecit Akyüz ve ekibi tarafından tasavvuf müziğinden güzel örnekler dinlediler.

Belediye Başkanımız Mete Memiş, saatler öncesinden masaların kurulduğu Hükümet Meydanı’na gelen vatandaşlarımızla yakından ilgilendi. Bütün masaları gezerek vatandaşlarımızla ayrı ayrı sohbet eden Belediye Başkanımız Memiş, onların Ramazan ayını da tebrik etti.

İftar öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Memiş, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı devlet terörünü lanetlediğini, Gazze ve Filistin’de olduğu gibi tüm İslam coğrafyasında zulme maruz kalan Müslümanların her zaman yanında olduğunu söyledi. Başkanımız Memiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok muhterem misafirler bu Ramazan ayında Rabbime hamt olsun, bizler çocuklarımızla eşlerimizle, babalarımızla, annelerimizle iftar edebiliyoruz, ama bu 2015 yılında bu çağda hala oruç tutuyorlar diye, sırf Müslüman oldukları için, Oruç tuttukları için, Kuran okudukları için zulme maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz var; bu akşam onlara Rabbimden merhamet dileyelim, Rabbimden onlara huzur dileyelim, onlara bu zulmü yapan başta Çin olmak üzere bütün zalimleri şiddetle kınıyorum ve Rabbimden ümit ve niyaz ediyoruz ki, bu mübarek günlerin sonunda, bütün İslam âlemi olarak, bütün insanlık olarak huzurla, mutlulukla, barışla, Rabbim bizi bayrama ulaştırsın. Bütün Müslüman kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah onlara da bizler gibi huzurlu mutlu bir bayram yaşamayı Rabbim nasip eder. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, hepinizi tekrar teşriflerinizden dolayı saygıyla hürmetle selamlıyorum, afiyet olsun.”