Bayburt Şehidini Dualarla Uğurladı

Bayburt Şehidini Dualarla Uğurladı

17 Eylül 2015

Muş’un Hasköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit düşen Bayburtlu Özel Harekât Polisi Serkan Saka (30) Yakutiye Camiinde kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Bitlis Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin arından askeri helikopterle Bayburt'a getirilen Özel Harekat Polisi Saka’nın cenazesine ailesinin yanı sıra Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Bayburt milletvekilleri Naci Ağbal ve Karabey Kadri Karaoğlu Garnizon Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ile Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, polis arkadaşları, askeri erkân ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftü Vekili Abdurrahman Tercan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Saka'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde cenaze aracına kondu. Polis eskortu eşliğinde Asri Mezarlığı’na getirilen Sakan’ın naşı, burada toprağa verildi. Okunan Kur’anı Kerim ve dualarla son yolculuğuna uğurlanan şehit Saka’nın ailesi zorlukla ayakta durabildi. Saygı atışının da yapıldığı cenaze merasimi sonrası İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya tarafından şehidin ailesine Türk Bayrağı takdim edildi.