Bayburt Belediyesi

Bayburt Üniversitesi Uluslararası Bir Sempozyum’a Daha Ev Sahipliği Yapıyor

Geri

Bayburt Üniversitesi Uluslararası Bir Sempozyum’a Daha Ev Sahipliği Yapıyor

2 Mayıs 2018

Bayburt Üniversitesi tarafından organize edilen "Uluslararası Uygulamalı İşletme, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Sempozyumu" başladı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, üniversite bünyesinde bulunan 15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonu'ndaki sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Bayburt Üniversitesi'nin kuruluşunun 10. yılını kutladığını anımsatarak, üniversitenin kısa süre içerisinde başarı basamaklarını hızla tırmandığını ve bundan sonra da bu başarı çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Rektör Coşkun’a Tebrik

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise ‘’ Öncelikle üniversitemizi, rektör hocamızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum.  Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde üniversitemizi bilimsel çalışma ve makaleler dalında olsun,  kültürel ve sportif faaliyetlerde olsun bulunduğu yerden hızlı bir şekilde yukarı çıkardıkları için.  Sıralama olarak Türkiye’mizin üniversiteleri arasında en üst kademelere çıkardıkları için rektörümüzün şahsında üniversitemizin bütün akademik personelini tebrik ediyorum kutluyorum. ‘’ İfadelerini kullandı.

Üniversitenin Şehre Katkısı Çok Önemli

Başkan Memiş konuşmasında bir belediye başkanı olarak üniversitenin şehre katkısının çok çok önemli olduğunun kanaatini taşıdığını belirterek şöyle devam etti ‘’İnanıyorum ki biz bu şehre üniversitemizin düşüncelerini, fikirlerini, projelerini katamazsak şehri tamamlayamayız, geliştiremeyiz. Bu anlamda da belediye başkanı olarak, belediye başkanın adayıyken de bir söz söyledim. Dedim ki ben bilginin emrindeyim. Bu anlamda üniversitemizi Bayburt’umuza katacağız. Kaldı ki üniversitenin de akademik çalışmalarının yanında en önemli sorumluluklarından birisi de bu şehrin dönüşmesine, dönüştürülmesine öncülük etmesidir. Biz Bayburt Üniversitesi’nin bu anlamda yeterli çalışmaları yaptığını,  yeterli dönüşüm ve dönüştürmeyi gerçekleştirdiğinin farkındayız.  Ama daha çoğunu istiyoruz. ‘’

Emeği Geçenlere Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Coşkun, Bayburt Üniversitesi yeni kampüs alanının geçmiş yıllarda bir tarla olduğunu ancak son 10 yılda öğrencilerin eğitim gördüğü eğitim binaları, kütüphanesi, konferans salonu, spor salonu, yaşam merkezi, camisi, konukevi ile mini bir şehir görünümünde olduğunu ifade ederek, Bayburt Üniversitesi'nin bu aşamaya gelmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.