Bayburt’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Bayburt’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

28 Ekim 2018

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

28 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın makamında tebrikleri kabulüyle devam etti.

Tebrigat töreninin ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki tören alanında kutlama programı düzenlendi.

Törene Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Gümüşhane-Bayburt Baro Başkanı Serkan Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, askeri erkân ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.  Vali Pehlivan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra halk oyunları gösterileri sunuldu ve öğrenciler şiirler okundu. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra resmigeçitle tören sona erdi.

Kutlamalar akşam Beyza Düğün Salonu’nda verilen resepsiyonla tamamlandı.