Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Dolu Dolu Ramazan..

Geri

Bayburt’ta Dolu Dolu Ramazan..

17 Mayıs 2018

Bayburt Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da iftar hizmetiyle birlikte teravih namazının ardından çeşitli etkinlikler düzenliyor.

 

Taşhan gibi tarihi dokunun mistik havayla birleştiği bir mekânda oruçlarını açma ayrıcalığı yaşayan Bayburtluları, Bayburt Belediyesince düzenlenecek olan Ramazan’a özel programlar da bekliyor. Etkinlikler kapsamında Vatandaşlara Ramazan boyunca Ulu Cami bahçesinde belediye personeli tarafından lokma tatlısı ve zemzem suyu ikram edilecek. Ayrıca şehrin çeşitli noktalarında ramazan şerbeti ikramında bulunulacak.

 

Kültürel Faaliyetlerde Unutulmadı

Programlar kapsamında kültürel faaliyetlerde unutulmadı. Her Cuma teravih namazından sonra tarihi Taşhan’da kültürümüzde önemli bir yer tutan dil sultanlarımız vatandaşlarla buluşacak ve yine çeşitli mahallelerde Bayburt’un Ramazan kültüründe önemli bir yere sahip olan on beşi etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerle Bayburt bu Ramazanı da dolu dolu geçirecek.

 

Aile Yaşam Merkezi’nde de Ramazan Heyecanı

Bayburtlu kadınların sosyal ve kültürel hayatlarına büyük katkı sunan Aile Yaşam Merkezi’nde de Ramazan heyecanı yaşanıyor. Ramazan boyunca Kur’anı Kerim hatmi yapılacak olan merkezde ayrıca her Çarşamba Ramazan ve Oruç konulu konferanslar gerçekleştirilecek.