Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Engelliler Günü Etkinlikleri

Geri

Bayburt’ta Engelliler Günü Etkinlikleri

2 Aralık 2018

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Empati Parkuru Kuruldu

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesinde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.  Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüşün arından valilik binası önünde bulunan alanda kurulan empati parkuruna geçildi. Engellilerin sorunlarının empati yoluyla anlaşılması amacıyla kurulan parkurda, Vali Pehlivan gözleri bandajla kapatılarak engelli bastonu ile parkuru aşıp hedeflenen noktaya ulaşmaya çalıştı. Belediye Başkanı Mete Memiş ise parkuru tekerlekli sandalye ile geçmeye çalıştı.

 

Parkur Engelli Bireyleri Daha Yakından Anlamayı Sağlıyor

Parkur denemelerinin ardından kısa bir açıklama yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, oluşturulan parkurun engelli bireyleri daha yakından anlamayı sağladığını söyledi.  Görmeden yürümenin zor olduğunu ifade eden Pehlivan, "Parkur, görme engelli kardeşlerimizi daha iyi anlamamız ve farkındalık için oluşturulmuş. Yönlendirmeler iyi olunca biraz daha rahat hareket edilebiliyor. Belediyemizin engelli bireyler için yaptığı yürüyüş parkuru olmasa daha da zor olurdu. Elbette ki bir zorluğu var ama bu yönlendirmelerin olması biraz daha kolaylaştırmış. İnşallah daha da iyi hale gelecektir. Yani hem kamu kurum ve kuruluşlarının duyarlılığıyla ama vatandaşlarımızın da herkesin duyarlılığıyla sokaklarımız da caddelerimiz de kaldırımlarımız da kamu kurumlarımız da erişilebilirlik adına daha kullanışlı hale gelecektir" dedi.

 

Onlara Destek Olmamız Lazım

Her an herkeste fiziki bir takım engeller olabileceğine dikkati çeken Belediye Başkanı Memiş ise, “Engelli insanlarımızı mutlu etmek lazım. Sevgisiz bırakmamak lazım. Onların yanında olup onlara destek olmamız lazım. Belediye başkanı olarak bu yolları, kaldırımları yaparken de onları dinledik, görüşlerini aldık tek isteğimiz onları mutlu etmek oldu. Bugün hepimiz herhangi bir kaza sonucu aynı duruma düşebiliriz. Yani onların farkında olmamız lazım. Onların farkında olursak inanıyorum ki onların engellerinin birçoğunu ortadan kaldırmış olacağız. Onların yanlarında olmamız lazım.  Bugüne kadar olduk inşallah bundan sonrada olacağız” diye konuştu.