Bayburt Belediyesi

BAYBURT’TA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA SEVİNCİ

Geri

BAYBURT’TA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA SEVİNCİ

21 Nisan 2023

Şehrimizde protokol üyeleri, Stk temsilcileri ve halkımızın katılımıyla gerçekleşen geleneksel bayramlaşma Tuzcuzade Mahalle Odası’nda yapıldı.

Katılımcılarla tek tek bayramlaşan Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci burada yaptığı konuşmada Ramazan Bayramı’nda bir araya gelmenin derin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bayburt’umuzda yıllardan beri süre gelen bu güzel duyguları inşallah gelecek kuşaklara aktararak devam ettirmek zorundayız. Şu anda vatanımızın içinde ve dışında canları ve kanlarını veren şehitlerimize rabbimden rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Bu vatan için can verenleri minnetle yâd ediyorum. Bizim Bayburtlular olarak birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.

Belediye Başkanımız Pekmezci konuşmasında 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem dolayısıyla Bayburt Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasına hemşehrilerimizin yoğun bir katkı sağladığını belirtti. Yardım seferberliğinden ötürü Bayburtlularla bir kez daha gurur duyduğunu kaydeden Başkanımız Pekmezci, zamanla yarışarak deprem bölgesine yardım tırları, teknik personel ve iş makineleri gönderdiklerini ve depremin yaralarını sarmak için adeta seferber olduklarını söyledi. Deprem bölgesinden şehrimize gelen vatandaşlarımıza da kucak açtıklarını ve onların her zaman yanında olduklarını dile getiren Başkanımız Pekmezci, “Yüreğimizin sıcaklığını ve samimiyetini onlarla paylaşmanın mutluluğuna eriştik.” İfadesini kullanarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Bayramlar birliğin, beraberliğin bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığımız zaman dilimidir. Bugün burada her siyasi düşünceden arkadaşımız var. Hangi siyasi düşünceden olursa olsun bu şehrin geleceğine dönük düşünceleri yüreğinde taşıyan her birey seçildiği zaman memleketimize güzel hizmetler yapacağından asla şüphemiz yoktur. Bugüne kadar şehrimize hizmet eden çok değerli milletvekilimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan arkadaşlara da şimdiden başarı dileklerimi iletiyorum. Bir olmanın, beraber olmanın, beraberce bir şeyleri paylaşmanın mutluluğu içerisinde Bayburtlular olarak her zaman birlikteliğimize devam edeceğiz. Bu duygularla Rabbim birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar nasip etsin diyor, bayramın birinci gününde, Cuma gününde sizleri tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Bayramlaşma törenine Bayburt Vali Vekili Göksel Yüksel, Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı İsmail Durmuş Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Büyük Birlik Partisi Bayburt İl Başkanı Ali Bozo, İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Can Kurban Arslan, Yeniden Refah Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Görer, Belediye Başkan Yardımcımız Süreyya Türkmenli, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tuzcuzade Mahalle Odası’nda yapılan geleneksel bayramlaşmanın ardından Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Bayburt Vali Vekili Göksel Yüksel ile birlikte Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile polis ve jandarma kontrol noktalarına bayram ziyareti gerçekleştirdiler.

Bayram ziyaretlerine deprem bölgesinden gelerek şehrimizdeki KYK Yurtlarında misafir edilen depremzede aileler ile devam eden Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt Vali Vekili Göksel Yüksel ve protokol üyeleri ile birlikte depremzedelere ziyarette bulunarak bayramlarını tebrik etti. Çocuklarla da sohbet eden Başkanımız Pekmezci onlara oyuncak hediye ederek bayram harçlığı verdi.

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığını da ziyaret ederek burada teşkilat üyeleriyle bayramlaştı.

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, ayrıca 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca esnaf ve hasta ziyaretleri de gerçekleştirdi ve vatandaşlarımızın bayramını kutladı.