Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta İlk Ders Zili Çaldı

Geri

Bayburt’ta İlk Ders Zili Çaldı

28 Eylül 2015

Bayburt'ta 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bugün çalan ilk ders ziliyle başladı. Yeni ders yılı dolayısıyla Bahir Necati Sorguç Yatılı Bölge Okulu'nda birde tören düzenlendi. Törene, Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan programda kısa bir konuşma yapan Başkanımız Mete Memiş  şu ifadeleri kulandı:

“Değerli öğrenci arkadaşlarım. Eğitim öğretim yılınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni eğitim öğretim yılı hem sevgili öğrencilerimizin şahıslarında ailelerine, öğretmen arkadaşlarımıza hem de şehrimize hayırlar getirir.”

Geleceği Sizler İnşa Edeceksiniz

“Sevgili öğrenciler şunu bilin ki gelecek sizlerin elinde olacak. Geleceği sizler inşa edeceksiniz. Geleceği inşa ederken kendinizi de inşa etmeyi unutmayacaksınız. Başarı sadece yazılı imtihanlardan alınan yüksek notlarla ölçülmemelidir. Müzik, spor, kültür ve daha farklı branşlarda kendinizi ortaya koymak da başarı ölçütlerindendir. Bunun için ben bir öğretmen olarak şunu ifade edeyim. Sürekli okuyun, kendinizi yenileyin ve geliştirin. Kendinizi geliştirmek adına okumayı hiç ihmal etmeyeceksiniz. Günlük ders çalışma programlarınızın 45 dakikasını da okumaya ayırın.”

Geleceğimizin İhya Edilmesindeki Rolleriniz Çok Önemli

“Unutmayın ki geleceğimizin ihya edilmesindeki rolleriniz çok önemli. Sizler geleceğin cumhurbaşkanları,  başbakanları, milletvekilleri, valileri, belediye başkanları, okul müdürlerisiniz. Kendinize güvenin. Şunu da ifade edeyim Bayburt Belediye Başkanı olarak okul kütüphanelerimizdeki eksiklikleri tamamlama sözü vermiştim. Bugün itibariyle bu çalışmayı başlatacağız ve kütüphanelerinde eksiklikler olan okullarımızın bu eksikliklerini gidereceğiz.”

Tören, 8. sınıf öğrencilerinin okula yeni gelen 5. sınıf öğrencilerine "hoş geldiniz" çiçeği vermesinin ardından okul bünyesinde yeni oluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışı ve sınıfların ziyaretiyle sona erdi.