Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Sarıkamış Yürüyüşü

Geri

Bayburt’ta Sarıkamış Yürüyüşü

4 Ocak 2014

Sarıkamış Harekâtı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Bayburt’ta yürüyüş düzenlendi.

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından organize edilen yürüyüşe Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik Merkezi önünde toplanan yüzlerce genç,  Türk bayrakları ile şehir merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe çok sayıda hemşerimiz katılırken özellikle gençlerin ilgisi yoğun oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden ‘Asım’ın Nesli Sarıkamış Yürüyüşünde’ etkinliği, Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan’ın Kur’an-ı Kerim ve dua okumasıyla sona erdi.

“Geçmişini Bilemeyen Gençler, Geleceğini Sağlam Temellerle İnşa Edemez”

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş: “Çanakkale ne ise bizim için Sarıkamış da o dur. Gençlerimize bu bilinci vermek adına bakanlığımız böyle bir etkinlik düzenledi. Amacımız Sarıkamış’ta şehit olan gençlerimizi anmak. Bu organizasyonlar geleceğimizin teminatı gençlerimize milli bilinci aşılamak içindir. Geçmişini bilemeyen gençler geleceğini sağlam temellerle inşa edemez” diye konuştu.