Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Yaşama Kadın Eli Değecek

Geri

Bayburt’ta Yaşama Kadın Eli Değecek

17 Şubat 2016


Ev hanımlarına yöresel süt ve hijyenik gıda ürünleri eğitimi vererek üretim yapabilecek düzeye getirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen "Yaşamda Kadın Eli" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında Kadınlar Derneği Binasında mesleki üretim atölyesi açıldı.

 

360 saat eğitim alacaklar

Açılış Törenine Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ve eşi, Bayburt Belediye Başkanımız Mete Memiş ve eşi Zeynep Memiş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul ve Dernek Başkanı Leyla Karabulut katıldı. Protokol tarafından inceleen kurs hakkında bilgi veren Başkan Karabulut, söz konusu süt ve hijyenik süt ürünleri kurslarına 30 işsiz ev hanımının katıldığını, kursun 5 ay boyunca haftada 5 gün 5 saat olarak verildiğini ve her kursiyerin toplam 360 saat eğitim alacağını ayrıca kurslara yoğun talep olduğunu belirtti.

 

 


Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen " Yaşamda Kadın Eli" projesi kapsamında 30 ev hanımı süt ürünleri imalatı için eğitim alacak