Bayburt Belediyesi

Bayburt’ta Yılın Ahisi Seçildi

Geri

Bayburt’ta Yılın Ahisi Seçildi

23 Eylül 2014

Bu yıl 27’ncisi kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasında tören düzenlendi.

Törene Valimiz Mükerrem Ünlüler, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sekmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Ticaret Müdürü Erkan Zengin ve esnaflar katıldı.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Önder Karaoğlu tarafından ahilikle ilgili sunumdan sonra  "Yılın Ahi Babası" seçilen Mustafa Atayeter’e, Selahattin Karaman tarafından kaftanı giydirilerek kuşağı bağlandı.

Valimiz Mükerrem Ünlüler tarafından yılın Ahisi Mustafa Atayeter’e,  Başkanımız Mete Memiş tarafından ise yılın Esnafı Hakkı Turgut’ a plaket takdim edildi.

Kompozisyon yarışmasında ödül alan öğrencilere ise ödülleri Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sekmenli tarafından verildi.

Etkinlikler kapsamında 26 Eylül 2014 Cuma günü Yakutiye Camii’nde İl Müftülüğü tarafından Cuma hutbesinde Ahilik konusu işlenecek ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından İkindi namazından önce Mevlidi Şerif okutulacak.