Bayburt Belediyesi

Bayburt’tan Halep’e İnsani Yardım

Geri

Bayburt’tan Halep’e İnsani Yardım

3 Ocak 2017

Türkiye Diyanet Vakfı ve Bayburt İl Müftülüğü öncülüğünde "Halep’te İnsanlık Ölmesin" adlı yardım kapmayası kapsamında toplanan yardımlar düzenlenen törenle Bayburt’tan yola çıktı.

Yardım malzemelerini taşıyan araçların Halep’e gönderilmesi dolayısıyla Türk Dünyası Parkı önünde düzenlenen törene Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Adalet ve Kalkınma Partisi Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve vatandaşlar katıldı.

 Müftü Aksoy’dan Bayburt Belediyesi’ne Teşekkür

Halep’e gönderilecek yaşam malzemelerinin yüklendiği tırlar uğurlanmadan önce Yakutiye Camii İmamı Hatibi Enis Arslan tarafından dua okundu. Sonrasında konuşan İl Müftüsü Kemalettin Aksoy yardım kampanyasında verdiği büyük katkılardan dolayı Bayburt Belediyesi ve Bayburt halkına teşekkür etti. Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde başlatılan ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ kampanyasına Bayburt’tan 15 gün içerisinde 147 bin Türk Lirası destek sağlandığını belirtti. Kampanya kapsamında nakdi yardımlar dışında 4 tır dolusu gıda ve yaşam malzemesi toplandığını aktaran Müftü Aksoy, “Bayburt nüfus olarak küçük olabilir fakat yüreği ve yardımı büyük. Yardım eli çok uzun olan biri ilimiz. Katkıda bulunan kardeşlerimizin hepsine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İnsanlığı Öldürenler, Katledenler Utansın

Törende bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, şunları dile getirdi:

 “Halep’te insanlık ölmesin aslında dünyada insanlık ölmesin, insanlığı öldürenler, katledenler utansın. Bugün Halep’te, dün Mısır’da daha önce de Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Arakan’da;  Dünyanın her bir köşesinde Müslümanların kanını akıtan, Müslümanların gözyaşı dökmesine sebep olan, onları evsiz barksız, çocukları annesiz babasız bırakan emperyalistler utansın.”

Onlara Yalnızca Utansınlar Demek Yetmez

“Şunu ifade edeyim, onlara yalnızca utansınlar demek yetmez. Onları utandıracak, kahredecek, yerin dibine batıracak amelleri biz Müslümanlar olarak işlemek zorundayız. Bunun birincisi Müslümanlara dua, onlara zulmedenlere bedduadır. İkincisi bugün yaptığımız gibi yardım elimizi uzatmaktır. Bayburt bunu hep yaptı, bugünde yapıyor. Dün Kıbrıs harekâtında Bayburtlu genç kardeşlerimiz nişan yüzüklerini parmaklarından çıkarıp bu aziz milletin göz bebeği olan kahraman Türk ordusuna gönderdi. Bugünde Halep’in yanında olmalıyız. Bunu inşallah gerçekleştiriyoruz. Diyanetle, Diyanet Vakfı ile İHH ile ve diğer bütün yardım kuruluşları ile bunu yapacağız.”

Zalimlere Dur Diyebilmenin En Temel Şartı Onlardan Güçlü Olmak

“Bu zalimlere, bu emperyalistlere dur diyebilmemizin üçüncü ve en temel şartı onlardan daha güçlü olmaktır. Siyasi olarak birliğimiz, ekonomik ve askeri olarak güçlülüğümüz ne zaman onlardan üstün olursa, teknolojimiz onlardan ne zaman daha üste olursa inanıyorum ki onları ancak o zaman durdurabiliriz. Dua bizim silahımız ama duayı fiiliyata geçirip ezilen kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Dün İstanbul’u ve Kayseri’yi kana bulayanlar yani büyüyen, güçlenen Müslüman Türkiye’nin, bütün mazlumların ümidi olan bu güzel memleketimizin büyümesinden rahatsız olanlar katliamlarını sadece Halep’te, Bağdat’ta, Musul’da,  Kerkük’te yapmıyor. Filistin’de Gazze’de, Doğu Türkistan’da yapmıyor. İstanbul’da da Kayseri’de de yapıyorlar.  Buna dur diyebilmenin tek şartı onlardan daha güçlü olmak ve daha çok çalışmaktır, daha çok üretmektir.”