Bayburt Belediyesi

Bayburt’tan Suriye’ye Yardım Zincirine Bir Halka Daha Eklendi

Geri

Bayburt’tan Suriye’ye Yardım Zincirine Bir Halka Daha Eklendi

11 Ocak 2017

İç savaşın 5. yılını geride bıraktığı Suriye’ye yurt çapında olduğu gibi Bayburt’tan da yardımlar devam ediyor. 

İHH İnsanı Yardım Vakfı öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarınca toplanan yardımların yer aldığı 3 tır ve 5 kamyondan oluşan yardım konvoyu dualarla Halep’e uğurlandı.  

Konvoyun uğurlanması için düzenlenen törene Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir ve Bütün Olmalıyız

Törende konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş yapılan ve yapılacak her türlü yardımın yerine ulaşması temennisinde bulundu. Yardımların Müslüman coğrafyasında dökülen kan ve akan gözyaşının dinmesine bir parçada olsa vesile olacaksa mutlu olacaklarını ifade eden Başkan Memiş şöyle devam etti:   

“Bu yardımlarla emperyalist güçlere şunu ispat edeceğiz ki, bir tane Müslüman’ın, bir tane mustazafın ihtiyacı olan ne varsa onlar sahiplerine ulaştırılacaktır. Bu emperyal güçler, bu şerden beslenenler, karanlıklardan güç alanlar bilmeli ki, biz bir ve beraber olduğumuz sürece onlara gerekli dersi vereceğiz. Bu yardımlar bir ve beraber olmamızın vesilesi olan hayırlı çalışmalardır.”

Ezilen Kardeşlerimizin Yerine Kendimizi Koyalım

“Halep’teki kardeşlerimizi, Mısır’daki kardeşlerimizi,  Musul, Kerkük, Doğu Türkistan, Myanmar, Arakan’daki kardeşlerimizi, hülasa dünyanın her coğrafyasında ezilen kardeşlerimizin yerine kendimizi koyalım. Onların ihtiyaçlarını bir an da olsa kendi ihtiyaçlarımız gibi görelim.  Yardımlarımızı da bu anlamda yapalım. Unutmayalım ki, bu toprakları bize vatan olarak bırakanlar bedelini kanlarıyla ödediler.”

Bizi Bölmek ve Parçalamak İsteyenlerin Oyununa Gelmemeliyiz

“Burada bütün dünyaya haykırmak isterim ki, bir Müslüman Türk ezilen, kanı dökülen bir Müslüman kardeşi için, bir soydaşı için bugün malını verdiği gibi kanını da canını da vermeye hazırdır. Biz bu duygu içinde olursak bizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin oyununa gelmeyiz. Bizi mezhep olarak, meşrep olarak ayrı tutmak isteyenlere, aramızdaki basit ihtilafları bizim ayrılığımızın sebebi göstermek isteyenlere karşı da dik durmak zorundayız. Mezheplerimiz ve meşreplerimiz farklı olabilir ama biz elhamdülillah aynı Allah’a, aynı peygambere, aynı kitaba iman ettik.”

Gücü Elde Etmenin Tek Yolu Çalışmak ve Üretmektir

“Biz güçlü olduğumuz sürece onlar az önce saydığımız ülkelerdeki kardeşlerimize zulmedemeyeceklerdir. Zulmü engellemenin en temel yolu zalimden daha güçlü olmaktır. Müslüman olarak,  adalet sahibi olarak daha güçlü olmak zorundayız. Gücü elde etmenin tek yolu vardır; Çalışmak ve üretmek. Daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz. Daha çok çalışalım birbirimizi daha çok sevelim. Birbirimizle ilgili güvenilir olmayan kaynaklardan gelen haberlere prim vermeyelim, aslını araştıralım yoksa dün olduğu gibi bugünde birbirimize zulmetmiş, incitmiş oluruz.”

Üzerimize Ne Görev Düşüyorsa Yapacağız

“İnşallah ülkemiz en kısa zamanda bu bulunduğu saldırı ortamından Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında birleşerek yeniden dirilişini gerçekleştirecektir. Bedir’de Müslümanların var oluşunu engellemeye çalıştılar, Çanakkale’de ise yok etmeye çalıştılar. Allah’ın izniyle bizlerin de gayret ve çalışmasıyla inşallah bu zalimlere, bu emperyal güçlere, bu karanlık odakların temsilcilerine fırsat vermeyeceğiz. Şunu da ifade edeyim ki, bu yardımlar konusunda Bayburt Belediyesi’ne ne düşüyorsa üzerimize düşen ne ise yapacağız.”

Konuşmaların ardından toplanan yardımlar dualar eşliğinde Halep'e uğurlandı.