Bayburt Belediyesi

Bayırbucak Türkmenlerine Yeni Yardımlar Bayburt’tan Yola Çıktı

Geri

Bayırbucak Türkmenlerine Yeni Yardımlar Bayburt’tan Yola Çıktı

4 Ocak 2016


Bayburt’ta İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yürütülen Bayırbucak Türkmenleri için un kampanyası kapsamında toplanan insani yardım, 5 tırdan oluşan konvoyla yola çıktı. Daha öncede içinde temel yaşam malzemelerinin bulunduğu 6 tırlık bir konvoyu yola çıkaran İHH Bayburt Şubesi, yeni bir organizasyonla topladığı un yardımlarını düzenlenen törenle Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi.  

Bayburt Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Belediye Eski Başkanımız Hacı Ali Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İHH İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, Memur-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey, Ensar Vakfı Bayburt Şube Temsilcisi Mehmet Battal, vakıf üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Memiş bu yardımların artarak devam edeceğini ifade ederek şunları belirtti:

“Şunu ifade edeyim ki bu yardımlar bizim birinci dereceden vazifemizdir. İnsani Yardım Vakfı’na bu yardımlara öncülük ettikleri ve bizlerinde bu hayra ortak olmamıza vesile olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Bayburt halkına da gösterdikleri bu yardım severlikten dolayı teşekkür ediyorum.”

Türkmen Kardeşlerimizin Yanındayız

“Dünyaya ilan ediyoruz ki, biz Müslüman Türk milleti olarak varolduğumuz sürece sizin zulümlerinizi engelleme adına yapılması gereken her şeyi yapacağız. Bugün malımızla Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimizin yanındayız, yarın gerektiğinde canımızla, kanımızla yanlarında olacağız. Bizim kurtuluş savaşımız bunun örneğidir.”

Müslümanlar Olarak Müslüman Türk Kardeşlerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

“Bizi silahsız bırakabilirsiniz, bizi ekmeksiz bırakabilirsiniz, bizi aç bırakabilirsiniz ama bizi vatansız bırakmaya gücünüz yetmeyecektir. Dün yetmedi, bugün de yetmeyecektir. İnşallah biz Müslümanlar olarak Müslüman Türk kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu yardımlarımız da katlanarak devam edecektir. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah Türkmen dağındaki kardeşlerimizde en kısa zamanda bağımsızlıklarına kavuşacaktır.”

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şube Başkanı İhami Polat ise Türkmendağı'ndaki Türkmenlere yapılan zulmün kabul edilir cinsten olmadığını vurgulayarak, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bizler her zaman mazlumların, gariplerin, gurabaların yanında olduk. Zalimlerin de karşısında her zaman dimdik durmaya çalıştık, bundan sonrada duracağız” dedi.

Bayburtlu hayırseverlerin bağışlarıyla 5 tırlık un temin ettiklerini belirten Polat, şöyle devam etti:

"Bu yardımın yaklaşık maliyetleri 150 bin lira. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz. Suriye'deki kardeşlerimiz, Türkmen Dağı'nda yaşayan kardeşlerimiz, Bayırbucak Türkmenleri yalnız değildir. Onları zalim Esed'in eline bırakmayacağız. Zalim Rusya'ya teslim etmeyeceğiz. Onların yanında olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bağış yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

 

 

Konuşmaların ardından Türkmenlere ulaştırılmak üzere temin edilen 5 tırlık yardım konvoyu, okunan duanın ardından yola çıktı.