Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanı Memiş'in "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Mesajı

Geri

Belediye Başkanı Memiş'in "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Mesajı

1 Aralık 2018

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli vatandaşlarımızın hayata dört elle sarılabilmesi, her alanda kendilerini geliştirip yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen çok büyük görevler vardır.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Toplumun içerisinde, özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içerisinde engellerin kaldırılarak, toplumsal yaşama katılımlarının hayatımızı daha da güzelleştireceğine inanıyoruz.

Bu kardeşlerimizin yaşamlarının her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan haklarından biridir.

Bizim insanın şekline değil, muhtevasına bakan bir dinin mensupları olarak, bu kardeşlerimizin güzel duygularını dikkate alıp onlarla ilgilenmemiz, arkadaş olmamız, dayanışma içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile bütün engelli kardeşlerimin Engelliler Gününü içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”