Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanı Memiş’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Geri

Belediye Başkanı Memiş’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

27 Ekim 2017

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 bin yıllık devlet geleneği ve 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimiz aziz milletimizin ortak eseridir. Devletimizin temelleri atılırken ‘Milli İrade’ esas alınmıştır. Devletimizin bekası da ‘Milli İrade’ ile sağlanacaktır. 

Bizler gelecek nesillerimize her yönüyle gelişmiş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve köklü medeniyetimizin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz. Gençlerimiz ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan tarihimizi öğrenip idrak ederek geleceğe daha ümitle bakmalıdır.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.  yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla tebrik eder, saygılar sunarım."