Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanı Memiş’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Geri

Belediye Başkanı Memiş’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

27 Ekim 2016

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletçe büyük bir özveri ve inançla yürütülen İstiklâl mücadelesinin neticesinde 29 Ekim 1923’te mili iradeyi esas alan Cumhuriyet’imiz kurulmuştur. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimiz aziz milletimizin ortak eseridir. Devletimizin temelleri atılırken ‘Milli İrade’ esas alınmıştır. Devletimizin bekası da ‘Milli İrade’ ile sağlanacaktır.  Aziz Türk milleti olarak biz inanıyoruz ki 15 Temmuz’da yazılan milli irade destanından sonra kutlanacak olan ilk cumhuriyet bayramı olma özeliğini de taşıyan bu önemli gün bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve birliğimizi daha gür sesle tekrar etme günüdür.

Cumhuriyetimiz o karanlık 15 Temmuz akşamından daha güçlü ve temelleri daha sağlam olarak aydınlık bir güne uyanmış ve geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Bizler gelecek nesillerimize her yönüyle gelişmiş bir Türkiye bırakmak için şanlı tarihimizden aldığımız bilinçle değerlerimize sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.  yılında tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla tebrik eder,  yüce rabbimizden bu büyük kazanımın elde edilmesi için canlarını veren şehitlerimize rahmet gazilerimize ise hayırlı ve uzun ömürler vermesini niyaz ediyorum.”