Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımız ‘’Arkadaş Olmamıza Engel Değil ‘’Projesinin Kapanış Törenine Katıldı

Geri

Belediye Başkanımız ‘’Arkadaş Olmamıza Engel Değil ‘’Projesinin Kapanış Törenine Katıldı

10 Eylül 2014

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bayburt İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  ‘ Arkadaş Olmamıza Engel Değil’ projesinin kapanış programı Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Programa Belediye Başkanımız Mete Memiş, Aile Sosyal Politikalar İl müdürü Hayrettin Pala, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ve vatandaşlar katıldı. 

‘ Engelli vatandaşlarımızın herhangi bir sosyal alana gittiklerinde bizler kadar rahata olmalarının sağlanması gerektiğini belirten Başkanımız Mete Memiş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Allah sizin suretlerinize ve servetlerinize bakmayacaktır; fakat kalplerinize ve amellerinize bakacaktır. Öncelikle bu projeye destek veren ve başladığı günden şimdiye kadar emek vererek kamu kurum kuruluşları ile vatandaşlarımızı bu konuda sorumlu tutan ve sorumluluklarını hatırlatan başta Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürümüz olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum.

Onlarla Aramızdaki Engelleri Kaldırıp Arkadaş Olmayı Tercih Edelim

 Günlük yaşamımızda engelli bireylerle hep karşılaşmışızdır. Bazen beyaz bastonlarıyla yol bulmaya çalışanları,  bazen işaretlerle bir şeyler anlatmaya çalışanları, bazen de tekerlekli sandalyeleriyle güçlükle bir yerlere gitmeye çalışanları görmüşüzdür. Ben diyorum ki bu kardeşlerimize acımayalım, onları eşitlerimiz olarak görelim. Bu kardeşlerimizle kişilik ve şahsiyetlerimiz noktasında eşit olduğunuz düşüncesini onlara da yansıtalım. Zira biz Allahın insanı en güzel surette yarattığını kabul eden bir dinin mensuplarıyız.  Büyük bir kültürün, bir örfün, bir geleneğin temsilcileriyiz. Bu anlamda bu kardeşlerimizin engelli oldukları düşüncesiyle aramıza set koymak yerine onlarla aramızdaki engelleri kaldırıp arkadaş olmayı tercih edelim.

Belediye Olarak Üzerimize Düşeni Yapmaya Devam Edeceğiz

Bu günleri toplumda daha da yaygınlaştırarak bu kardeşlerimizi toplumun ötekileştirmesi yerine onların topluma kazandırılması hususunda kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu gibi halkımızın payı olsun isterim. Bunun için Bayburt Belediyesi olarak geçmiş dönemlerden başlattığımız engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızı yine sürdüreceğiz.  Bu anlamda diğer kamu kuruluşlarından da engelli kardeşlerimiz için hayatlarını kolaylaştıracak her türlü çalışmayı isteyeceğiz. Diyorum ki bu kardeşlerimiz herhangi bir sosyal alana, herhangi bir eğlence merkezine gittiklerinde orada en az bizler kadar rahat olmalarını sağlayalım. 

Projeye Katkıda Bulunanlara Teşekkür Belgesi Verildi

Belediye Başkanımızın konuşmasının ardından projeye katılan öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra proje koordinatörü Pınar Şalcı ve sosyal çalışmacı Zehra Semiz proje hakkında kısa bir surum yaptılar. Program projeye katkı sunanlara Başkanımız Mete Memiş ile protokol tarafından teşekkür belgesi verilmesi ve ardından düzenlenen kokteylle sona erdi.