Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZA AHİLİK ZİYARETİ

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZA AHİLİK ZİYARETİ

22 Eylül 2023

Bayburt’ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci’ye ziyaret gerçekleştirildi.

 Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Halil İbrahim Yöney, Bayburt Ticaret İl Müdürü Erkan Zengin, Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ve oda başkanlarından oluşan heyet, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci’ye makamında ziyarette bulunarak Ahilik Haftası etkinleri hakkında bilgi verdiler.

Ahilik geleneğinin Bayburt’ta devam ettirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Pekmezci, “Bayburt’ta esnafımız yıllardır devam ettirdiği dayanışma ruhunu geçmişten gelen kültürel dokuyla yürüttü. Çırak, kalfa ve usta ilişkileri geçmişin günümüze taşıdığı değer yargılarıyla yürütüldü. Bayburt esnafı bu konuda hassas bir örnek sergiledi. Sizler de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında çırak, kalfa ve usta şeklinde yılın ahilerini seçiyorsunuz. Bu sistem inşallah yıllar boyu böyle devam eder. Geleneksel dokunun gelecek kuşaklara aktarılmasında bir zemin oluşturur” diye konuştu.

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları ise, “Esnafımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı esnafımız adına çok teşekkür ediyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olduğunuzu ifade ediyorsunuz” dedi. 

Ziyaret, esnafımıza gösterdiği ilgiden dolayı Belediye Başkanımız Pekmezci’ye plaket takdimiyle sona erdi.

AHİLİK NEDİR?

Ahilik, Ahi Evran Hazretleri tarafından kurulan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Horasan Kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini ve gelişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir kuruluştur. Ahiliğin kendi kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel özelliklerin birleştiği bir düzendir.