Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 100. YIL MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 100. YIL MESAJI

28 Ekim 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Binlerce yıllık devlet tarihimizin 100 yıllık bir etabını tamamlıyoruz ama tartışmasızdır ki tamamladığımız bu yüzyıl çok özeldir. Milli mücadeleyi verdiğimiz, ay yıldızlı bayrağımızı hürce dalgalandırdığımız, bağımsızlığımızın nişanesi İstiklal Marşı'mızı yazdığımız birinci yüzyılımızı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Aynı zamanda Türkiye Yüzyılı olarak isimlendirerek taçlandırdığımız ülkemizin yüz yıllık mazisinde ortaya konulan başarı aziz milletimizin, kıyamete kadar dünyanın üzerinde kalacak imzasıdır.
Unutmamalıyız ki en zor şartlar altında, emperyalistlere karşı İstiklal Mücadelesi vererek Cumhuriyetimizi kurduk. Türk milleti olarak o günden bugüne kararlılıkla parlak bir geleceğe yürüyoruz. Artık yüz yaşını geride bırakan cumhuriyetimiz yeni yüzyılı kucaklamaya hazır. Çünkü Türkiye Yüzyılı özgüvenin ve yeni ufukların yüzyılıdır. Yeni yüzyılımızı kucaklarken dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet'imiz, milli ve manevi değerlerini bilen, ülkesine karşı sorumluluk duygusu besleyerek bilimin ışığında yürüyen vatan evlatlarının omuzlarında yükselecektir. Bu hususta müreffeh geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza inancımız sonsuzdur.
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”