Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

14 Temmuz 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"15 Temmuz; ülkemiz üzerindeki tüm emperyalist hesapların boşa çıkarıldığı ve büyük Türk Milleti’nin gücünün görmezden gelinemeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği milli duruşun adıdır. Bu sebeple 15 Temmuz, aziz milletimizin demokrasiye inancının ve iradesine sahip çıkışının eşsiz bir örneğidir. Bayrağımız için, ezanımız için, bağımsızlığımız için caddelerde, sokaklarda, meydanlarda el ele, omuz omuza tarihî bir mücadele veren milletimizin evlatları şanlı Türk tarihindeki yerlerini alacaktır.
Hain darbe gecesi milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan halkımızın kutlu direnişi ile karşılaşmışlardır. Önce Vatan! Diyerek ülkesi için canını siper eden kahramanlar, tarihe adlarını destanla yazdılar. Bayrağımızı yere düşürmediler. Bunun içindir ki 15 Temmuz hürriyetine aşık bir milletin direniş destanıdır diyoruz.
Bu vesile ile hain kalkışma gecesi canını vatanı için siper ederek kendini bilmez FETÖ'cülere geçit vermeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."