Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 19 MAYIS MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 19 MAYIS MESAJI

18 Mayıs 2024

Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurtuluş mücadelemizin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihinde aziz milletimiz, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Samsun’da parlayan kıvılcım milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret ve inançla verilen o dillere destan mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Bu önemli gün aynı zamanda geleceğimizin teminatı gençlerimize bayram olarak hediye edilmiştir. Türk Milleti olarak canımızdan aziz bilip sahip çıktığımız istiklalimiz, istikbalimiz ve cumhuriyetimiz gençlerimizin omuzlarında daha da yükselecek; ülkemiz gençlerimizin tarihimizden aldıkları ilhamla muasır medeniyetler seviyesinin en üstüne çıkacaktır.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bağımsızlık mücadelemizin ilk adımını atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Harbimizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum."