Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımızın “Ahilik Haftası” Mesajı

Geri

Belediye Başkanımızın “Ahilik Haftası” Mesajı

21 Eylül 2014

Belediye Başkanımız Mete Memiş Ahilik Haftası münasebetiyle tebrik mesajı yayınladı. Ahiliğin temel misyonunun ahlaklı fertler yetiştirerek mükemmel topluma ulaşmak olduğunu belirten başkanımız Memiş mesajında şu görüşlere yer verdi:

Günümüzde Ahiliği anlamak, anlatmak ve yaşama geçirme zarureti vardır. Ahilik, Selçuklu Türklerinde dini ve milli birliğin muhafazasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ve Osmanlı insanının yetişmesi ve terbiyesinde büyük hizmetler gören içtimai sosyal bir teşkilattır. Türk tarihinde de, sivil toplum örgütlerinin toplum hayatını derinden etkilediği görülür. Bu örgütlerin başında ‘Ahilik’ kurumu gelir.

Ahiliğin temel misyonu ahlaklı fertler yetiştirerek mükemmel topluma ulaşmak, dünyayı düzene sokma yoluna yapışmak ve bu şekilde insanlara ve insanlığa hizmet edebilmektir. Dünyaya düzen ve hizmet verme iddiasında olan Ahiler, misyonlarını; yerine getirebilmeleri için önce kendilerinin mükemmel olmaları gerektiğinin bilincindedirler. Bizde geçmişsimizle bütünleşmeli ve ahilik kültürüne sahip çıkarak gelecek nesillere taşımalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı tebrik ediyor, yüce rabbimizden bizi her alanda olduğu gibi ticari alanda da işini doğru yapanlardan eylemesini niyaz ederim.