Belediye Başkanımızın “Anneler Günü” Mesajı

Belediye Başkanımızın “Anneler Günü” Mesajı

10 Mayıs 2014

Belediye Başkanımız Mete Memiş,  Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, Peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifinin muhatabı olan başımızın tacı annelerimiz sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline lâyıktır.

Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, merhametlerine, şefkatlerine ve sınırsız sevgilerine lâyık olmaya çalışmak annelerimiz için en büyük armağandır.

Şairin ifade ettiği gibi:

“Ana Başa Taç İmiş, Her Derde İlaç İmiş.

Bir evlat pîr olsa da anaya muhtaç imiş.”

Dünyayı ak sütünün ak iklimi ile aydınlatan, cennet anahtarı, ayakları altında saklı olduğu, Peygamber müjdesiyle serfiraz mübarek analar;

Anne sevgidir

Anne şefkattir

Anne merhamettir

Anne adalettir

Ve annelik en müstesna mertebedir

Hiçbir şeyle kıyaslanmayacak en yüce duygudur.

Bizler Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden, ana gibi yar olmaz diyen bir geleneğin temsilcileriyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle;  hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum.”