BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BERAT KANDİLİ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BERAT KANDİLİ MESAJI

24 Şubat 2024
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan ayının habercisi olan Berat Gecesi, hızla akıp giden dünya hayatının bitmek bilmeyen isteklerini dizginleyerek hatalardan uzak durmak, günahlardan arınmak için kendimizi sorguya çekeceğimiz muhasebe gecesidir. Hiç şüphesiz Allah’ın af ve mağfireti, şefkat ve merhameti bütün mahlûkatı kuşatmaktadır. Ancak, her insanın beratı kendi niyetine bağlı ve nasibi gayretinde gizlidir.
Kurtuluş müjdesi olan berat salih amel ve güzel ahlak üzere yaşamanın, aklı ve kalbi kirleten, hayatı anlam ve amacından uzaklaştıran her şeyden Allah'a sığınmayı hatırlatır. Unutmayalım ki Allah'ın verdiği ömrü ona itaat ve teslimiyetle geçirenler kurtuluşa erecektir.
Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Berat Kandili'ni en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin ülkemiz, milletimiz ve İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ederim."