Bayburt Belediyesi

Belediye Başkanımızın “İlköğretim Haftası” Mesajı

Geri

Belediye Başkanımızın “İlköğretim Haftası” Mesajı

27 Eylül 2015

Belediye Başkanımız Mete Memiş İlköğretim Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Okulların öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırladığını belirten Başkanımız Mete Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır.  Okul, öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlar. Kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlar.

Bizim bütün gayretimiz öğrencilerimizin yetişmesi, onların iyi birer vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları onlar olacaktır.  Bu yüzden gelecek nesillerimiz çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yetiştirmeliler. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Öğrencilerimizin okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmesi en büyük amacımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, “İlköğretim Haftasının” ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum.