Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

27 Haziran 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kurban, Rahman ve Rahim olan Allah’a itaatin, onun yolunda fedakârlığın bir ifadesidir. O’na tereddütsüz teslim olmaktır. Bütün şerlerden uzaklaşarak iyiliğe ve hayra yönelmektir. Bahşettiği bütün nimetlere karşı Allah’a sadakat göstermek, O’na manen yakınlaşmaktır. Aynı zamanda Kurban, Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak için dünyalık nimetlerden vazgeçebilmenin de bir göstergesidir.
Bayram günleri ise acı ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda sevinçlerimizi çoğaltmak, hüzün ve kederlerimizi azaltmak için bir fırsattır. Bu vesile ile gönüllerin ihya edildiği bu rahmet günlerinde anne-babamızın, aile büyüklerimizin, akrabalarımızın ve komşularımızın hatırını sormalıyız. Unutmamalıyız ki yardıma muhtaç bir yaşlıdan, evladını yitirmiş bir anneden, baba özlemi duyan bir yetimden, şefkat bekleyen bir mağdurdan, merhamet isteyen bir mazlumdan alınacak dualar, Allah’ın rızasını kazanmamıza vesile olacak en makbul duadır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, Türk ve İslam Âlemi’nin bayramlarını tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum."