Belediye Başkanımızın “Kurban Bayramı” Mesajı

Belediye Başkanımızın “Kurban Bayramı” Mesajı

22 Eylül 2015

Belediye Başkanımız Mete Memiş Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar umutları canlandıran, herkesi kaynaştıran ve bütünleştiren, toplumsal huzuru pekiştiren anlamlı günlerdir. İyilik ve güzelliklerin filizlendiği aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin aramızdaki bağları geliştirmenin vesilesidir. Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, bizim en büyük enerji kaynağımızdır.

Bu müstesna zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramı Allah'a yaklaşmak gibi çok derin ve yüce bir anlam içerir. Allah'a yaklaşmanın insani kusur ve zaaflardan uzaklaşıp arınmayı getireceği ise çok açıktır. Özellikle günümüzde hayatın her alanında böyle bir arınma ve olgunlaşmaya ihtiyacımız olduğunu herhalde hepimiz kabul ederiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyor. Cenab-ı Allah'tan sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum."