Bayburt Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Geri

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

26 Eylül 2023
Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bundan 14 asır önce dünyamızı şereflendiren Peygamber Efendimizin adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığı yalnızca birlikte yaşadığı ashabını değil bizleri de kapsar. O’nun sözleri insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlardır. O’nun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin yansımasıdır.
Dünyanın bir barış yurdu, bütün şehirlerin güvenlik beldesi ve yeryüzünün esenlik diyarı olması için “Muhammedü’l Emin” olan o kutlu insanın hayatının örnek alınmasına dünya Müslümanlığının ve insanlığın her şeyden çok ihtiyacı vardır. Peygamberimizin bizlere en büyük miraslarından birisi, ahlaki vasıflarının tüm özelliklerini alabilmek ve bunları hikmetine uygun yaşayabilmektir. Müminler bütün zamanlarda hem emin olma hem de emaneti taşıma bilincini ahlakı Kur’an olan Peygamberimizin uygulamaları ile kavramışlardır.
Bu vesileyle aziz milletimizin ve Türk İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik eder, Mevlid-i Nebi’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim."