Bayburt Belediyesi

Beyazay Derneğinden Başkanımıza Ziyaret

Geri

Beyazay Derneğinden Başkanımıza Ziyaret

16 Şubat 2016


 Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen “Aşmak İçin Hareket Projesi”  isimli projenin tanıtımı çerçevesinde gerçekleştirdikleri kurum ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanımız Mete Memiş’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Memiş Proje Hakkında kısa bir değerlendirmede bulunarak şunları ifade etti:

Engelliler ve Engelsizler Ayrımını Kaldırmalıyız

“Bizim senelerdir eksik ve yanlış olan bir şeyden kurtulmamız lazım. Buda engelliler ve engelsizler ayrımı. Toplum bunu kabul etmeli Biz bir bütünüz bir vücudun organlarıyız. Açıkçası modern insanında böyle bir ayrımı ortaya koyması yanlıştır. İnançlarımızla birlikte konuştuğumuz zaman bu başka bir şeydir. Bizim engelli diye tarif ettiğimiz bir kardeşimizin en az bizim kadar yaşama hakkı olduğunu kabul etmeliyiz. Bu bizim bir eksikliğimiz.”

 

 

Projeler Yapılırken Bu Kardeşlerimizde Düşünülmeli

“Engelli kardeşlerimiz için bir takım çalışmalar yapılıyorken sanki sonradan akla gelmiş gibi bir şeyler oluyor. Bundan da üzüntü duyuyoruz. Yapılan çalışmalar projelendiriliyorken bu kardeşlerimiz içinde düzenleme yapılması hep sanki sonradan akla gelmiş oluyor.  İnşallah bu tür birliktelik yöneticilere de bu bilinci kazandıracaktır. Yani bu sonradan olma değil de tabii olan bir şeydir. Mesela bir proje yapılıyorken bu projede buda olmalı bir engelli arkadaşımız buraya rahatlıkla çıkabilmeli, inebilmeli ihtiyacı olan şeylere rahatlıkla ulaşabilmeli.”

Bu Tür Organizasyonlar Çok Yararlı

“Ben bu tür organizasyonların bu anlamda çok yararlı olacağını düşünüyorum. Birde toplumda bizde birer engelli adayıyız bilincinin oluşması gerekiyor. Bir şeyler yaparken iyilik yaptığımız kişilerin bize minnet duymasını beklememek lazım bunların yapılması çok tabii olmalı. İnşallah bu tür şeyleri Bayburt’ta başarırız.”

Belediye Başkanımız Memiş’e kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Kılıç, proje hakkında bilgi vererek, belediyemizin de desteği ile bu konudaki çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürülebileceğini belirtti.