Bayburt Belediyesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Bayburt’ta..

Geri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Bayburt’ta..

29 Temmuz 2014

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için Bayburt’a geldi.

Demirözü yakınlarında Valimiz Mükerrem Ünlüer, Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve protokol üyeleri tarafından karşılan Bakan Işık,  Yoncalı Köyü Şenlikleri’ne katıldı.

Bayburt’a 55 kilometre uzaklıkta yer alan Yoncalı köyünde gerçekleşen şenliğe katılan Bakan Işık burada yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşına değinerek, "Filistin, Suriye, Irak ve Libya'da yani İslam dünyasının her köşesinde çok ciddi sıkıntılar ve katliamlar var. Biz Türkiye olarak elimizden geldiği ölçüde sonuna kadar buna karşı çıkıyoruz. İsrail'in Gazze'de uyguladığı devlet terörüne en net tavır koyan ve dünya gündemine taşıyan Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. Biz sadece İslam dünyası için değil, bütün insanlık için her ülkede millet iradesi hâkim olsun diyoruz" dedi.

“Bayburt’ta Adam Yetişir, Bayburt Adam İhraç Eder”

Bayburt’u tarih, kültür ve medeniyet şehri olarak tanıdığını söyleyen Bakan Işık, Bayburt’un sözlü tarihin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Ben kendimi ne kadar Gümüşhaneli sayıyorsam, o kadar da Bayburtlu sayıyorum. Yani Gümüşhane’den kurtulduk demeyin, bizden kurtuluş yok. Sizleri seviyoruz. Sözlü tarihin e önemli merkezlerinden birisi Bayburt’tur. Dede Korkut hikâyelerinin nesilden nesle aktarıldığını çok iyi biliyorum. Bana bir gün ‘Bayburt’ta bir teyze var, peş peşe 3 bin hikâye anlatabiliyor’ demişlerdi. Bakın başka bir yerde böyle bir kültür bulmak mümkün değildir. Bayburt çok kadim bir medeniyete sahip. Hele hele biz biz yapan medeniyetimizin önemli merkezlerinden biridir Bayburt. Dolayısıyla burada olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bayburt Türkiye’nin en küçük şehri olarak bilinir. Aslında Bayburt Türkiye’nin nüfusta küçük şehri ama Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri Bayburt’tur.  Şimdi her şehrin ihracat kalemleri vardır, kimi üzüm, kimi makine, kimi tekstil, kimi altın-gümüş ihraç eder ama Bayburt adam yetiştirir, adam ihraç eder. Onun için burada kalan insan sayısı az olabilir. Yetiştirdiği insanlar olarak baktığınızda Türkiye’nin en büyük illerinden biridir.”

“Müzik Eğlence Kısımlarını İptal Ettiğimiz Şölenlerimiz, Kültür Programlarıyla Devam Edecek”

Şölende bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş ise, “Değerli kardeşlerim bu bayramı buruk olarak geçirdik. İslam coğrafyasında dökülen kan İslam coğrafyasında akıtılan gözyaşları bizlere bu bayramı buruk olarak yaşattı. Rabbimden ümit ve niyaz ediyorum ki, gelecek bayramların İslam coğrafyasında akan kanların durduğu akan gözyaşlarının dindiği bayramlar olmasıdır. Bu anlamda birlik ve dirliğimizi muhafaza etmeliyiz. Biz yarın Bayburt’umuzda 20.’sini kutlayacağımız Dede Korkut Şölenleri’nin biliyorsunuz müzik ve eğlence kısımlarını iptal ettik ama şölenimiz kültür programlarıyla devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şölene emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim eden Bakan Işık ve protokol üyelerine şenlik komitesi tarafından Yoncalı (Orsor) Balı hediye edildi.