Binler, Şehidini Dualarla Uğurladı

Binler, Şehidini Dualarla Uğurladı

26 Mart 2016

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütünün Mermer Jandarma Karakolu’na gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen J. Asb. Üçvş. Halil Türkoğlu’nun naaşı bugün öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Şehit Osman Tepesinde bulunan Bayburt Şehitliği’ne defnedildi.

Yakutiye Cami'de öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına; şehidin babası Mustafa, annesi Cemile, kardeşleri Saliha, Hacer ve Alper Türkoğlu ile Züleyha Saygılı, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Bayburt Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un konuşmasının ardından şehidin kız kardeşi Züleyha Saygılı'nın eşi Din Hizmetleri Uzmanı Musa Saygılı kıldırdı.

Kalabalık Camiiye Sığmadı

Yakutiye Camiinde öğlen namazına müteakiben kılnan cenaze namazına vatandaşların katılımı oldukça yoğun olurken cenaze törenine katılan kalabalık caddeye taştı. Namazdan sonra omuzlarda yükselen Şehit Türkoğlu’nun naaşı Şehit Osman Tepesinde bulunan Bayburt Şehitliğinde tekbirler ve okunan Kur’an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi. Defin sırasında saygı atışı da gerçekleştirildi.