Bayburt Belediyesi

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında Şehitlerimiz Anıldı

Geri

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında Şehitlerimiz Anıldı

18 Mart 2019

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da törenler düzenlendi.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa ile Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal'ın Şehit Osman Tepesinde bulunan Bayburt Yüzbaşı Agah Bey Şehitliği anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende temsili mezarlara karanfil bırakıldı. Aynı zamanda 2016 Mart ayında Diyarbakır Lice Mermer Jandarma Karakoluna PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun kabri ziyaret edilerek dualar okundu.

Etkinlikler, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği’nin ziyaret edilmesi ve Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.

Bayburt Fen Lisesi tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Salonda bulunan öğrencilere Çanakkale’yi iyi öğrenmelerini, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini mutlaka okumalarını, düşünmelerini ve tefekkür etmelerini tavsiye etti. 

Başkan Memiş, “Çanakkale, Habil’le Kabil arasında başlayan ve süregelen Hilal ile Haç’ın kavgasında, Hıristiyan dünya lehine nihayetlendireceklerini düşündükleri yerdi. Ama bizim kahraman ecdadımız, Allah’ın inayetiyle, büyük bir azim, inanç ve kahramanlık sergileyerek tarih sahnesinden silinemeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Çanakkale, yeniden dirilişimizdir, yeniden kurtuluşumuzdur, yeniden tarih sahnesinde yerimizi almamızdır” diye konuştu.  

Şiirlerin okunduğu türkülerin seslendirildiği programda Çanakkale Zaferi isimli tiyatro oyunu da sahnelendi. Program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.