Bayburt Belediyesi

Cirit Müsabakası Yine Mest Etti

Geri

Cirit Müsabakası Yine Mest Etti

5 Ağustos 2014

Şölenlerin vazgeçilmez bir etkiliği olan ata sporumuz cirit, her zaman olduğu gibi yine mest etti. 20. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında gerçekleşen cirit müsabakası, nefesleri kesti.  

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin katkılarıyla belediyemiz tarafından organize edilen cirit müsabakasında; Bayburt Atlı Spor Kulübü ile Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü karşı karşıya geldi.

Valimiz Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanımız Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Ankara Bayburt Derneği Başkanı Adnan Bayram ve çok sayıda vatandaş tarafından izlenen müsabakayı dostluk kazandı.

Yediden yetmişe çok sayıda cirit sever tarafından heyecanla takip edilen cirit müsabakasına kadınların da ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı. Dostluk havasında geçen müsabakada, ciritçiler at binip cirit atmada hünerlerini centilmence sergilerken şova dönüşen müsabakayı izleyen cirit severler ise keyifli anlar yaşadı.

Heyecanlı bir tempoda geçen dostluk müsabakası sonucunda Valimiz Mükerrem Ünlüer ve Belediye Başkanımız Mete Memiş tarafından şölenlere yaptıkları katkılardan dolayı Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kızılaslan, Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Resul Topyay, Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Yavuz Yıldırım ve Başhakem Mahmut Orun’a plaket verildi.

“İstiyoruz Ki, Bizler Bayburtlular Olarak Ceddimize Layık Bireyler Olalım”

Müsabaka sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Memiş şu ifadelere yer verdi:

“Bayburt, Dede Korkut yurdudur. Bayburt, Dede Paşa yurdudur. Bayburt, Şair Zihni yurdudur. Bayburt, Celalilerin, Ağlar Babaların, İrşadi Babaların yurdudur. İstiyoruz ki, bizler Bayburtlular olarak ceddimize layık bireyler olalım. Onların açtığı yolda, onların izinden giderek milletimize, devletimize faydalı bireyler olalım. Unutulmamalıdır ki, bu şirin Bayburt, tarihin kadim şehirlerinden olan, dünyada Türk milleti ne kadar eskiyse o kadar eski olan Bayburt; bu anlamda Bayburt’un yetiştirdiği delikanlılar olarak Bayburt’a yakışanı vermenizi istiyoruz. Bayburt ki, tarihinin hiçbir döneminde içerisinden vatan hainleri çıkmamış, içinden ateistin çıkmadığı ender şehirlerimizden biridir. Bu anlamda geleneksel Türk sporlarından atlı sporları, bizim tabirimizle ciritimizi Bayburt’tan çıkarıp Türkiye’ye gerekirse dünyaya tanıtacağız.  Bu tanıtımda en büyük katkı sizlerin olacaktır. Yapacağınız çalışmalarda her türlü desteği Bayburt Belediyesi olarak vereceğimi taahhüt ediyorum. Sayın valimizden de desteklerini alacağımızı onun adına ifade ediyorum. Müsabakamızın spor adına centilmenlikle sonuçlanması en büyük arzumuzdur. Takımlarımıza başarılar diliyorum.”