Bayburt Belediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt’ta Konuştu

Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt’ta Konuştu

19 Kasım 2017

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrenin yapılacağı Bayburt Kapalı Spor Salonuna gelişinde, salonun önünde kendisini bekleyen vatandaşlara kısa bir selamla konuşması yaptı.

 

 

Konuşmasında; Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek havalimanının 2020’ye kadar tamamlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane’ye yeni ve daha büyük spor salonları yapılması için Gençlik ve Spor Bakanına gerekli talimatı verdiği müjdesini de paylaştı.

 

Daha sonra kongrenin yapılacağı kapalı spor salonuna geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin hayırla vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başladı. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Bayburt il teşkilatında görev alanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburtluların bugün olduğu gibi daima yanlarında olacağına inandığını söyledi.

 

Bayburt’un 2007 seçimlerinden bu yana AK Parti’ye yüksek oranlarla destek verdiğini, 16 Nisan’daki referandumda Türkiye’deki en yüksek oran olan yüzde 82 ile kalıcı istikrardan, büyük ve güçlü Türkiye’den yana olduğunu gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayburt, 16 Nisan’daki tarihî duruşuyla Türkiye’nin önünde farklı bir yol açmıştır” dedi.

 

16 Nisan’la beraber Türkiye’nin istikrarsızlıkların tarihe karıştığı, gayrimeşru güç odaklarının artık hükmünü kaybettiği yeni bir döneme girdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah girilen bu yol önce bizi 2023 hedeflerimizle buluşturacak, ardından da 2053 ve 2071 vizyonumuza taşıyacaktır” diye ekledi.

 

2019 yılında yapılacak seçimlerin, Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktaları olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye 2019 kavşağını da geçtikten sonra inşallah çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde hedeflerine ilerleyecektir. Bu anlayışla 2019 hazırlıklarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. İşte bugünkü kongre 2019 seçimlerinin hazırlık kongresidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bayburt ve Gümüşhane’ye hizmet verecek havalimanının proje ve ihale hazırlıklarının sürdüğünü ve 2020’ya kadar biteceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede hazır bulunan Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan süreci hızlandırmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirde inşasına başlanan 200 yataklı hastanenin de 450 gün sonra açılışını yapacaklarını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece Bayburt’a değil ülkemizin tüm şehirlerinde benzer tarihî projeleri hayata geçiriyoruz. Bir taraftan bağımsızlığımıza sonuna kadar sahip çıkarken, diğer taraftan da yatırım hamlelerimizi devam ettiriyoruz. Hamdolsun artık IMF kapılarında borç dilenen, ekonomisi çökmüş, sağlık sistemi bitmiş, terörle mücadelesinde dışa bağımlı bir Türkiye yok. Artık belli uluslararası örgütlere sadece ‘ileri garnizonluk’ yapan bir Türkiye de yok. Bizi 1980’lerin, 90’ların Türkiye’siyle karşılaştıranlar, çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını elbette anlayacakladır.

 

Türkiye bağımsızlığını birilerinin ihsanına borçlu, sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değildir. Türkiye, istiklalini kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklara borçlu bir ülke de değildir, o iş geçti, onlar tarih oldu tarih. Biz 1071’den beri vatanımız olan bu topraklarda başı dik ve özgür yaşamanın mücadelesini veriyoruz.”

 

Bu mücadelede Bayburtluların safını gayet iyi bildiğini, Bayburt’un şimdiye kadar olduğu gibi 2019’da ve sonrasında da büyük ve güçlü Türkiye iddiasına omuz vereceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler için çok çalışmalarını istediği partililere hitaben, “Son 15 yıldaki başarılarımızla, vizyonumuzla, milletimizle aramızdaki güçlü bağ ile bunu başarabilecek bir partiyiz. Yeter ki biz çalışalım, gayret gösterelim, Allah’ın izniyle gerisi gelecektir” şeklinde konuştu.