Bayburt Belediyesi

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan Belediye Başkanımıza Tebrik Telgrafı

Geri

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan Belediye Başkanımıza Tebrik Telgrafı

22 Şubat 2016

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü dolayısıyla Belediye Başkanımız Mete Memiş’e tebrik telgrafı gönderdiler.

21 Şubat Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Belediye Başkanımız Memiş’e gönderdiği tebrik telgrafında şu ifadelere yer verdi:

“Bayburt ilimizin düşman işgalinden düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum.

İstiklal Mücadelesi vatanı canlarından üstün tutan kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlığı sayesinde zaferle neticelenmiştir.

Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu inançla İstiklal savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.

Bayburt’un bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. “

KURTULUŞ GÜNÜNÜ, GURURLA İDRAK EDİYORUZ

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ise Belediye Başkanımız Memiş’e gönderdiği telgrafta şu ifadeleri kullandı:

         “Vatan toprakları işgali karşısında destansı bir direniş gösteren Bayburtlu ecdadımızı andığımız bu kurtuluş gününü, gururla idrak ediyoruz.

         İstiklal mücadelemizi büyük bir iman ve irade ile üstlenerek nihai bir zaferle taçlandıran aziz ecdadımız bağımsızlığımıza ve cumhuriyete giden yolda canını ve malını derin bir tevekkül ile siper etmiştir.

         Şehit ve gazilerimize bize bıraktığı vatan dediğimiz mukaddes emaneti istiklal aşkıyla koruyacağımız muhakkaktır.

         Bugün bizlerin gurur vesilesi olan aziz şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyor, sizi ve Bayburtlu vatandaşlarımızı selamlıyorum. “